Devialet Dione: den uppslukande allt-i-ett-upplevelsen i en mycket avancerad soundbar

Devialet Dione

Efter den otroliga framgången med Spöke och deras varianter, det goda receptet (med några få hicka vid lanseringen) av Gemini-hörlurar, eller till och med olika partnerskap, den franska tillverkaren Devialet har just meddelat sin första soundbarDione.

Föga överraskande är det toppen av sortimentet som riktas här.

En klok form, förutom en sfär

Nästan klassisk, Devialet Dione vill förena diskretion och ljudkvalitet. På den första punkten har varumärket klart lyckats med sin satsning, eftersom det utvecklar en modell som bara är 77 mm tjock (120 cm bred och 16,5 djup), som också är av en ganska sober kantig design. Framför allt, till skillnad från sina anslutna högtalare, som är obefläckat vita, eliminerar Dione all typ av ljusreflektion för att inte distrahera användaren. Devialet väljer därför en mörk färg, med användning av tyg och ett massivt aluminiumöverdrag, anodiserat i matt svart.

Som du säkert har märkt stör en “detalj” denna nykterhet: en genombruten metallsfär, inkilad i en liten dedikerad krater. Detta element, som kallas “ORB”, är en central punkt i ljuddelen.

Devialet Dione

Anslutningen är särskilt enkel, eftersom vi bara hittar en enda HDMI 2.1 eARC-port (CEC-kompatibel) och en enda optisk port, samt ett Ethernet-uttag. Ingen utgång för subwoofer eller annat avancerat uttag. Soundbaren är allt-i-ett, utan surroundmodul eller subwoofer.

Lyckligtvis är Dione en del av det Devialet-anslutna ekosystemet. Ännu inte Multiroom (detta planeras via en framtida uppdatering), den fungerar med märkets smartphone-applikation, som möjliggör avancerad kontroll. Enheten kan också styras med Devialet-fjärrkontrollen.

Men framförallt är modellen kompatibel med nätverksprotokollen Airplay 2, Spotify Connect, samt UPnP. För att felsöka finns en Bluetooth 5.0-modul.

Bra bas, miniformat?

Vi väntar oundvikligen på Devialet på basfältet. Uppgiften är svår här, eftersom produktens finhet kräver att strukturen optimeras så mycket som möjligt. Mycket ambitiös, ljudarkitekturen är baserad på en uppsättning av 17 högtalare, fördelade enligt följande:

  • 8 elliptiska (bas) bashögtalare uppdelade i 4 par, var och en monterad i push-push (varje högtalare rygg mot rygg med sin tvillingmodell) för att förbättra förlängningen.
  • 8 stycken 41 mm högtalare för helområde med aluminiumkon: 2 framtill, 2 i ytterkant, 4 på ovansidan.
  • 1 bredbandshögtalare i sfären, stödd av två passiva radiatorer. Denna högtalare är helt dedikerad till den centrala kanalen (dialog).
Devialet Dione

Uppsättningen drivs av en ADH-förstärkning (en sorts hybridisering mellan klass A och klass D) på 950 W RMS, för ett frekvenssvar (förmodligen lite optimistiskt) på 24 Hz till 21 kHz.

Moderniteten kräver, soundbaren är kompatibel med Atmos-innehåll (motsvarande 5.1.2), som den återger tack vare arrangemanget av bredbandshögtalare på alla sidor och användningen av en teknik för bildande av ljudstrålar (beamforming), ADE (Advanced Dimensional) Erfarenhet). En annan egenutvecklad algoritm, SPACE, tillåter till och med att stereokällor kan mixas upp till 5.1.2-innehåll.

För att anpassa sig till typen av innehåll finns flera SPACE-ljudlägen tillgängliga: Cinema, Music, Spatial och Voice, som var och en presenterar ljudscenen på olika sätt. Slutligen gör AVL (Advanced Dimensional Experience) utjämning det möjligt att anpassa ljudnivån efter situationen. Detta gör att man till exempel inte ständigt kan spela på volymen, för att få fram rösterna (ofta på alldeles för låg volym jämfört med typiska explosionsljud).

Devialet Dione

Dessutom kan Dione placeras horisontellt, men även vertikalt (hängas på väggen). Ljudbehandlingen anpassar sig alltså till denna orientering, vilket gör det möjligt att behålla samma ljud.

Fängslande? Ja, speciellt eftersom den korta presentationen av produkten visade oss att basnivån verkligen var där. Lanserad på 2 190 euro ändå, attackerar Devialet Dione mycket allvarliga motståndare och kommer inte att ha något utrymme för misstag.

Källa: Devialet pressmeddelande

Relaterade Artiklar

Back to top button