DEUS Vayanne: konceptbilen för alla ytterligheter avtäckt i New York

Deus Vayanne © (Bild: Deus)

Det österrikiska märket Deus presenterar sin nya superbil 100% elektrisk : Vayanne.

En modell utvecklad med ItalDesign och Williams Advanced Engineering.

En elektrisk superbil på 2 230 hk!

Det var som en del av New York Motor Show 2022 som tillverkaren Deus Automobiles (grundad 2020) presenterade sin Vayanne-superbil. En bil med ett förödande utseende, utvecklad med ItalDesign, men även med Williams Advanced Engineering, som tog hand om chassi/motordelen.

Denna Deus Vayanne hävdar en total (elektrisk) effekt på 2 230 hk, med ett förbluffande vridmoment på 2 000 Nm! Vad ska man övervinna från 0 till 100 km/h på mindre än två sekunder, och gå nära 400 km/h i toppfart.

Deus Vayanne © (Bild: Deus)

Trots sin superbilsida lovar tillverkaren en markfrigång på 12 cm, samt förvaringsutrymme ” generös “. Utseendemässigt hittar vi här ett ganska typiskt superbilsupplägg, och vissa kommer att notera lite McLaren-sida.

Instrumenteringen ombord är till stor del digital, liksom instrumentbrädan, även om Deus har bevarat olika fysiska knappar. gammal för att hantera vissa funktioner, såsom luftkonditionering.

Deus Vayanne © (Bild: Deus)

Den dåliga nyheten är att denna Deus Vayanne inte bara kommer att vara en bra bit över en miljon euro på försäljningsprissidan, utan den kommer också att byggas i endast 99 exemplar, för leveranser som förväntas senast 2025 (om allt går som det ska) .

Källa: Electrek

Relaterade Artiklar

Back to top button