Detta installationspaket kan inte öppnas i Windows 10/8/7 meddelande

Om du kör installationsfilen för att installera ett program på din Windows 11 eller Windows 10 PC och får meddelandet ” Detta installationspaket kan inte öppnas”, kontrollera med programleverantören för att verifiera att detta är ett giltigt Windows Installer-paket(Detta installationspaket kunde inte öppnas. Kontakta applikationsleverantören för att verifiera att detta är ett giltigt Windows Installer-paket) och då kan det här inlägget kanske hjälpa dig.

Det här installationspaketet kan inte öppnas

Om du får meddelandet ” Det här installationspaketet kan inte öppnas”(Detta installationspaket kunde inte öppnas”) , här är några saker du kan göra:

 1. Kontrollera installationsfilen
 2. Ladda om installationsfilen
 3. Lås upp filen
 4. Inaktivera säkerhetsprogramvara tillfälligt
 5. Ändra nedladdningsplats
 6. Använd ett administratörskonto
 7. Kör Windows Update
 8. Omregistrera mekanismen Windows Installer(Windows Installer)
 9. Kontrollera servicestatus Windows Installer(Windows Installer Service).

Låt oss ta en titt på dessa förslag.

1]Kontrollera installationsfilen

Kolla om det är tänkt installationsfil(installationsfil) för din version Windows – 32-bitars(Windows – 32-bitars) eller 64-bitars.

2]Ladda ner installationsfilen igen

Nedladdningen kan ha avbrutits eller skadats. Rensa webbläsarens cache, ladda ner installationen igen(ladda ner installationen igen) och se till att den fungerar.

3]Lås upp filen

Högerklicka(Högerklicka) fil .exe välj Egenskaper och klicka sedan på Låsa upp(Unblock)” – om filen har blockerats, för att avblockera filen.

fyra] Tillfälligt(Tillfälligt) inaktivera säkerhetsprogramvara

Inaktivera tillfälligt säkerhetsprogramvara(säkerhetsprogram) och se om det hjälper. Men kom ihåg att din dator kommer att vara oskyddad och om installationen innehåller skadlig programvara kommer din dator att vara sårbar. Så gör bara detta om du helt litar på det nedladdade paketet.

5]Ändra nedladdningsplats

Om du har sparat installationsfilen till nätverk(Nätverk), kan du se detta meddelande. Spara den på din lokala dator och kör den och se om den fungerar.

6]Använd ett administratörskonto

Eventuellt erforderliga rättigheter administratör . (Administratör) Logga sedan antingen in på ditt konto administratör(Administratör) eller skapa ett nytt konto administratör(Administratör), logga in administratörskonto,(Administratörskonto) och kör sedan paketet installatör.(Installationsprogram)

7]Kör Windows Update

Kör Windows Update(Kör Windows Update) för att se till att du använder senaste windows installer(senaste versionen av Windows Installer) . Eller kanske din fil Windows Installer(Windows Installer) har skadats. Kör systemfilskontrollen och starta om efter att genomsökningen är klar. Om det behövs kan du ladda ner den senaste versionen Windows Installer(Windows Installer) här från webbplatsen Microsoft .

8]Registrera om mekanismen Windows Installer(Windows Installer)

Du kan också överväga omregistrering av Windows Installer-kärnan(omregistrering av Windows Installer-motorn) . För att göra detta, öppna kommandorad(Kommandotolken), skriv följande och tryck på Retur:

msiexec /unregister

Nu för att registrera det igen, skriv in följande och klicka Stiga på .

msiexec /regserver

9] Kolla upp(Kontrollera) tillstånd Windows Installer Services.(Windows Installer Service)

Springa tjänster.msc att öppna servicechef(Service Manager) och kontrollera tjänstens status Windows Installer(Windows Installer Service) eller process msiexec.exe . Standard för hans stil lansera(Startup) bör ställas in på ” Manuellt”.(manuell)

Windows Installer Service lägger till(Windows Installer Service Adds), modifierar och tar bort appar som tillhandahålls som Windows installationspaket(Windows Installer) (*.msi, *.msp). Om den här tjänsten är inaktiverad kommer alla tjänster som uttryckligen är beroende av den inte att starta.

Det gick inte att öppna detta installationspaket 1

Dubbelt(dubbelklicka Windows installationsprogram(Windows Installer) för att öppna dess fönster egenskaper(Egenskaper) och klicka sedan på ” Start(Starta) ” för att starta tjänsten. Klicka på knappen(Klick) ” Start(Start)”. Kör nu installationen och se om det hjälper.

Se det här inlägget om Windows Installer Service inte kan nås och det här inlägget om du får ett meddelande om att Windows kan vara installerat i en katalog som inte stöds.

Relaterade läsningar(Relaterad läsning):

Låt oss veta om något fungerade för dig eller om du har några andra förslag.(Meddela oss om något fungerade för dig eller om du har andra förslag.)

Om du kör en installationsfil för att installera ett program på din Windows 11- eller Windows 10-dator och du får ett meddelande – Det här installationspaketet kunde inte öppnas. Kontakta programleverantören för att kontrollera att detta är ett giltigt Windows Installer-paketdå kanske det här inlägget kan hjälpa dig.

Det här installationspaketet kunde inte öppnas

Det här installationspaketet kunde inte öppnas

Om du får ett “meddelande, här är några saker du kan göra:

 1. Kontrollera installationsfilen
 2. Ladda ner installationsfilen igen
 3. Avblockera filen
 4. Inaktivera säkerhetsprogramvara tillfälligt
 5. Ändra nedladdningsplats
 6. Använd ett administratörskonto
 7. Kör Windows Update
 8. Omregistrera Windows Installer-motorn
 9. Kontrollera statusen för Windows Installer Service.

Låt oss ta en titt på dessa förslag.

1]Kontrollera installationsfilen

Kontrollera om installationsfil är avsedd för din version av Windows – 32-bitars eller 64-bitars

2]Ladda ner installationsfilen igen

Kanske nedladdningen avbröts eller blev skadad. Rensa webbläsarens cacheminne och ladda ner inställningen igen och se att det fungerar.

3]Avblockera filen

Högerklicka på .exe-filen, välj Egenskaper och klicka sedan på avblockera knapp – om filen har blockerats, för att låsa upp filen.

4]Inaktivera säkerhetsprogramvara tillfälligt

Inaktivera din säkerhetsprogramvara tillfälligt och se om det hjälper. Men kom ihåg att din dator kommer att vara oskyddad, och om installationen innehåller skadlig programvara kommer din dator att vara sårbar. Så gör detta bara om du helt litar på det nedladdade paketet.

5]Ändra nedladdningsplats

Om du sparade installationsfilen på en nätverk, kan du få se det här meddelandet. Spara det på din lokala dator och kör och se om det fungerar.

6]Använd ett administratörskonto

Kanske krävs administratörsrättigheter. Så logga antingen in på ett administratörskonto eller skapa ett nytt administratörskonto, logga in på administratörskonto och kör sedan installationspaketet.

7]Kör Windows Update

Kör Windows Update för att se till att du kör senaste versionen av Windows Installer. Eller så kanske din Windows Installer-fil har blivit skadad. Kör System File Checker och starta om när skanningen är klar. Om du behöver kan du ladda ner den senaste versionen av Windows Installer här från Microsoft.

8]Registrera om Windows Installer-motorn

Du kanske också vill överväga omregistrera Windows Installer-motorn. För att göra det, öppna kommandotolken, skriv följande och tryck på Enter:

msiexec /unregister

Nu för att registrera det igen, skriv följande och tryck på Enter.

msiexec /regserver

9]Kontrollera statusen för Windows Installer Service

Kör för att öppna och kontrollera statusen för Windows Installer Service eller msiexec.exe bearbeta. Dess startstil ska vara inställd på , som standard.

Windows Installer Service Lägger till, modifierar och tar bort program som tillhandahålls som ett Windows Installer-paket (*.msi, *.msp). Om den här tjänsten är inaktiverad kommer alla tjänster som uttryckligen är beroende av den inte att starta.

Det här installationspaketet kunde inte öppnas 1

Dubbelklicka på Windows Installer för att öppna rutan Egenskaper och klicka sedan på Start-knappen för att starta tjänsten. Klicka på Start-knappen Kör nu installationen och se om det hjälper.

Se det här inlägget om Windows Installer Service inte kan nås och det här om du får Windows kan installeras i ett katalogmeddelande som inte stöds.

relaterade läsningar:

Relaterade Artiklar

Back to top button