Detta förhindrar e-post från att bli den svaga länken i säkerheten

Man har upptäckt att e-post är det svagaste elementet i säkerhetskedjan eftersom vi alla vanligtvis har ett huvude-postkonto där vi har huvudtjänsterna. Därför, om vår e-post hackas, kommer de enkelt att kunna komma åt resten av kontona. .

En tredjedel av säkerhetsincidenterna kommer från e-post

Enligt säkerhetsföretaget F-Secure initieras mer än en tredjedel av alla säkerhetsintrång som inträffar i ett företag genom att skicka ett nätfiskemail eller skadliga bilagor till företagets anställda. Därför, på grund av detta, kan e-post betraktas som det svagaste elementet i säkerhetskedjan, och företag, för att förhindra det, måste utbilda sina anställda i att förklara metoderna för att undvika det.

Numera har e-post eller elektronisk post gjort denna tjänst till ett mycket viktigt inslag i företagens dagliga arbete. Med detta kommunikationsverktyg kan du leverera officiella dokument, affärsförslag och ha ett affärssamtal.

Användningen av e-post är dock också viktig för enskilda användare eftersom de genom det kan hålla kontakten med sina vänner och familj. Fortfarande i den privata sfären kan du vara en källa till risk, att få ett e-postmeddelande från en person du litar på gör honom mindre misstänksam och du vidtar färre försiktighetsåtgärder. Detta kan dock vara ett allvarligt fel och kan infektera din dator. Dessutom, om du är på jobbet blir saker mer komplicerade och om din dator är ansluten till ett nätverk kan det påverka fler datorer.

Å andra sidan är e-post utan tvekan ett av de bästa sätten för cyberkriminella att uppnå sina mål. Anledningen är enkel, de kan gömma sig under falska e-postkonton och vilseleda användare. Denna anonymitet de får lugnar dem och de tror att de kommer att komma ut oskadda, vilket är farligt för offren.

Rapport om attacker som tagits emot av datorutrustning

Enligt F-Secure-rapporten utgör e-postrisker fortfarande en stor fara för företag som visas i denna graf som visar vilka typer av attacker de kan utsättas för.

Om vi ​​analyserar grafen på djupet ser vi att den vanligaste källan till intrång var angripare som utnyttjade sårbarheter i ett företags internettjänster, deras andel var 21 %.

Andra element som också påverkar företag mycket är, med 16% nätfiske, och e-postmeddelanden med skadliga bilagor 18%. Om vi ​​lägger ihop dem representerar de cirka 34 % av överträdelserna, vilket indikerar att vi måste vara mycket uppmärksamma på dem.

Proceduren de använder är baserad på grundläggande social ingenjörskonst, så att skicka falska e-postmeddelanden är vanligtvis dyrare än att hacka system. Dessa typer av attacker är populära eftersom nästan alla företag är beroende av e-post för sin verksamhet.

Därför, från RedesZone, är ett råd som vi rekommenderar att när vi får ett e-postmeddelande, tänker vi noga innan vi klickar för att öppna den bilagan. Om vi ​​inte är säkra på att det är en betrodd emittent är det bästa vi kan göra att inte öppna den.

För att avsluta med F-Secure-rapporten fann man att företag mottog nästan samma antal riktade attacker som opportunistiska attacker. Dessutom stod insiderhot för en femtedel av säkerhetsincidenterna, och den vanligaste åtgärden efter intrång var spridning av skadlig programvara .

Simulatorer för att se hur dessa e-postattacker fungerar

För att tillhandahålla en effektiv lösning måste människor, processer och tekniska element inkluderas i nödvändiga cybersäkerhetsåtgärder. Det finns inget bättre i dessa fall än att veta hur vi ska hantera dessa situationer. Detta förhindrar e-post från att bli den svagaste länken i säkerhetskedjan.

I det här fallet kommer jag, tack vare Keepnet Labs, att presentera en serie simulatorer som hjälper dig att vara bättre förberedd i dessa situationer. Vi har följande:

  • Nätfiske-simulator som simulerar dem attacker av nätfiske i en godartad miljö, kvantifierar sårbarhet och underlättar ett proaktivt svar.
  • medvetenhetspedagog vilket gör det möjligt för oss att få utbildning om cybersäkerhet.
  • E-posthotsimulator – Kontrollera din brandvägg, antispam och antivirus. Dessutom kommer den med hjälp av logik att erbjuda en simulering av en attack riktad mot ett företag som ditt, via dina meddelandetjänster.
  • Cyberhotsintelligens – Söker av webben efter signaler och data som kan utgöra ett brott mot din datasäkerhet.
  • Incident responder : Tillåter användaren att rapportera misstänkta e-postmeddelanden med ett klick, via ett Outlook-tillägg, och skickar e-postinnehållet till Keepnet Labs e-postskanner.

Förhindra e-post från att bli den svaga länken i säkerhet

Slutligen, från RedesZone kommer vi att erbjuda dig en rad tips som kan vara mycket användbara.

Det första vi måste göra är att vara mycket försiktig med misstänkta e-postmeddelanden . Om du inte känner avsändaren är det bäst att inte öppna den, och om du gör det, kör eller ladda aldrig ned några bilagor som innehåller det e-postmeddelandet.

En annan viktig punkt att tänka på är att vi måste använda starka lösenord . Här rekommenderar jag att du glömmer att bara använda siffror eller bokstäver. Även en kombination av de två kan vara otillräcklig. De bästa lösenorden består av en kombination av alla dessa faktorer:

  1. Den måste innehålla siffror.
  2. Även bokstäver, men måste även innehålla stora och små bokstäver.
  3. Dessutom måste mindre vanliga symboler som: @ # € ”$ introduceras.

Du kan komma åt vår fullständiga handledning om hur man gör skapa ord av säkert lösenord för alla dina tjänster. Om du är osäker, skicka detta e-postmeddelande till papperskorgen. Om du behöver dem ger posthanterare vanligtvis 30 dagar på sig att få tillbaka dem. Slutligen, om du upptäcker datorbedrägeri, vare sig det är genom nätfiske eller e-post, anmäl det till polisen.

Relaterade Artiklar

Back to top button