Detta fantastiska elfordon fångar upp CO2 under körning

ZEM © © Bart van Overbeeke / TU/Eindhoven

Denna ZEM-bil (för Nollutsläppsrörlighet) är ett verk av ett trettiotal studenter från University of Eindhoven.

Dess särdrag: fånga CO2 för att “rena” luften under körning.

En bil som “rensar” luften?

Vid University of Technologies i Eindhoven fick ett trettiotal studenter i uppdrag att genomföra en studie för att utveckla ett fordon med nollutsläpp. Men istället för att bara erbjuda ännu en elbil, har de utvecklat ett fordon utrustat med ett filtreringssystem som kommer att fånga upp CO2 närvarande i luften.

Ett fordon som heter ZEM (för Nollutsläppsrörlighet), uppenbarligen utrustad med en elmotor, men som också är prydd med två filter som kan fånga upp till 2 kg CO2 var 30 000:e km.

ZEM © © Reuters

Ett fordon som fångar upp mer CO2 låt det komma fram!

Enligt Electrek: Även om det kanske inte verkar så mycket, kan ett dussin ZEMs alltså absorbera lika mycket kol som ett genomsnittligt träd. “. I detta avseende planerar fordonsdesignteamet redan att optimera CO-avskiljningssystemet2 gick ombord.

Det viktigaste är att studentteamet siktar på koldioxidneutralitet under ZEM-fordonets livscykel. De flesta av dess delar är också 3D-utskrivna från återvunnen plast, en praxis som BMW kommer att använda genom att återvinna gamla fiskenät i synnerhet för att utrusta sina framtida fordon.

Ett fordon som antar ett ganska framgångsrikt utseende, med en liten sida sportbil vilket gör att han inte går obemärkt förbi. Detta ZEM-fordon turnerar för närvarande i USA och stannar till vid universitet och företag för att visa upp sina kapaciteter. För att nu se om en tillverkare kommer att ta över denna princip för CO-avskiljning.2.

Källa: Electrek

Relaterade Artiklar

Back to top button