Det universella hemautomationsprotokollet Matter skjuts upp till 2022

Matter logo © Matter

De första kompatibla enheterna, som ursprungligen tillkännagavs för slutet av 2021, bör också skjutas upp.

Matter-protokollet är ett mycket viktigt steg för huvudtillverkarna av hemautomationsenheter, som därför förtjänar lite mer utvecklingstid innan de officiellt distribueras.

Läs också:
Amazon Echo-högtalare är snart kompatibla med Matter-protokollet

Ett stort projekt för att förenkla användningen av hemautomationsenheter

Som en påminnelse är detta protokoll, tidigare känt som “Project CHIP”, resultatet av alliansen mellan dussintals varumärken, inklusive alla tungviktare i det uppkopplade hemmet som Signify (Philips Hue och WiZ), Amazon , Google, Samsung, Apple, Somfy, men även Legrand och IKEA.

Matter kommer alltså att förena alla dessa enheter och tillåta deras användare att använda valfri röstassistent för att styra dem, vare sig Siri, Google Assistant eller Amazon Alexa.

Matter, som ursprungligen tillkännagavs 2019 för en lansering 2020, drabbades av flera förseningar jämfört med det ursprungliga schemat, vars släppdatum slutligen var planerat till slutet av 2021. Amazon hade också åtföljt detta tillkännagivande genom att indikera att en uppdatering av majoriteten av dess Echo-anslutna högtalare skulle äga rum parallellt för att göra dem kompatibla med Matter.

Läs också:
Philips Hue-produkter kommer snart att överensstämma med den nya anslutningsstandarden “Matter”.

Utvecklingen blev ännu mer komplex med utseendet på Delta-varianten

Men saker och ting verkar mer komplicerade än väntat och Tobin Richardson, VD för Connectivity Standard Alliance (CSA), som övervakar projektet, meddelade i ett pressmeddelande en ytterligare försening med en lansering som nu är planerad till första halvåret 2022.

För att motivera denna försening lägger Tobin Richardson fram flera skäl, såsom återupptagandet av epidemin i USA med dominansen av deltavarianten, men också svårigheten att utveckla en SDK och en kommunikationsstandard som används av flera dussin märkesenheter. .

Om det inte är förbjudet att tro att de första uppdateringarna av befintliga enheter kan vara tillgängliga under de första månaderna av 2022, bör de första enheterna märkta Matter inte erbjudas till försäljning i början av nästa sommar.

Källa: Gränsen

Relaterade Artiklar

Back to top button