Det nya nationella digitala identitetskortet formaliserades måndagen den 2 augusti

Nationellt identitetskort 2021 © © Inrikesministeriet

Det nya identitetskortet, mer innovativt och i “kreditkort”-format, kommer över hela Frankrike.

I försöksfasen under flera veckor i Oise, Seine-Maritime, Réunion och andra regioner i Frankrike har det nya nationella identitetskortet (CNI) officiellt distribuerats sedan den 2 augusti 2021.

Läs också:
Det nya nationella elektroniska identitetskortet: med vilka innovationer?

Mer information i mindre format

Det första som faller dig i ögonen och gör det mycket lättare att transportera för de miljontals berörda fransmän är dess format. I samma storlek som ett kreditkort eller det nya körkortet (gäller sedan 2013), kommer detta nästa generations identitetskort lätt att glida in i en plånbok i standardstorlek.

Men det är särskilt inombords som saker verkligen förändras. Denna “2021” CNI är utrustad med en datamatris, en sorts QR-kod som låter dig verifiera kortets äkthet och därför undvika förfalskningar. Den innehåller också ett chip som bär med sig innehavarens information, inklusive två fingeravtryck. Dessa uppgifter kommer att vara tillgängliga för samråd när som helst av de behöriga myndigheterna.

Sedan den 2 augusti 2021 är det möjligt att erhålla detta nya format av nationella identitetskort. Allt du behöver göra är att förnya ditt utgångna, stulna eller förlorade kort. Enklare, en första begäran om ett identitetskort ger dig automatiskt rätt till denna nya version. Till skillnad från det gamla formatet är CNI 2021 giltigt i 10 år. Slutligen kan gamla kort fortfarande användas i Frankrike i upp till fem år efter att de har gått ut.

Källa: Världen

Relaterade Artiklar

Back to top button