Det kommer aldrig att ta slut: Google motanfaller Epic Games i domstol

Epic Games logotyp © Epic Games

Fortfarande intrasslad i en rättegång inför Apple, som nyligen överklagade
Epic Games kommer också att behöva hantera ett klagomål som Google har lämnat in mot det.

Mountain View-företaget anklagar Epic Games för att medvetet ha brutit mot villkoren i Play Store-kontraktet genom att införa en alternativ betalningsmetod på Fortnite
.

Epic anklagade för att inte respektera villkoren i kontraktet

Apple är inte det enda företaget i Epics sikte. Efter att ha dragit sig ur sitt spel Fortnite från Play Butik hade företaget lämnat in ett klagomål mot Google och anklagat det för konkurrensbegränsande metoder och upprätthållit ett monopol. Google har äntligen bestämt sig för att svara och lämnar i sin tur in ett klagomål mot Epic. Mountain View-företaget anklagar utgivaren för att medvetet ha brutit mot villkoren i Play Store-kontraktet genom att införa en betalningsmetod från tredje part i sitt spel Fortnite.

Hon anklagar honom särskilt för att ha berikat sig själv på ryggen, att ha utnyttjat att vara på Play Butik för att skaffa nya användare samtidigt som hon undkommit transaktionsavgifterna för alla betalningar inom de applikationer som finns på plattformen. För Google är situationen annorlunda än vad Epic upplevde med Apple. Android-ekosystemet är öppet och utvecklare behöver inte gå igenom Play Butik för att distribuera sina applikationer. Företaget anser därför att eftersom Epic valde att använda detta system för att distribuera sin applikation, var det också skyldigt att respektera dess villkor.

Ett argument som redan sopats bort av Tim Sweeney tidigare

Tim Sweeney, VD för Epic, hade redan uttryckt sin åsikt om saken under klagomålet som hans företag lämnade in mot Google i Australien. Han såg Googles hållning som hycklande, där företaget hyllade ett öppet system men förhindrade uppkomsten av alternativa appbutiker genom att varna sina användare och göra det svårt att installera appar från tredjepartskällor av säkerhetsskäl. Ett argument som hade ökat i vikt efter publiceringen av en rättshandling där vi kunde läsa att Google hade övervägt att köpa förlaget för att tvinga det att distribuera Fortnite på Play Butik.

Det var på frågan om alternativa betalningsmetoder som Epic lyckades få sin enda seger mot Apple. Men utgivaren befanns också skyldig till uppsåtligen brott mot App Stores regler och dömdes till höga böter, en dom som han överklagade. I väntan på slutliga domar i dessa rättegångar, Fortnite fortsätter att vara förbjudna från båda appbutikerna.

Källa: Engadget

Relaterade Artiklar

Back to top button