Det här är integritetsanklagelserna mot Tiktok

Tick ​​tack, ett av de mest populära sociala nätverken i världen, är ett verktyg för den kinesiska regeringen att spionera på en global skala, säger de från Anonymous. Å andra sidan har den amerikanska regeringen uttryckt sin oro genom att försäkra att den överväger “tillämpningen av veton och förbud mot kinesiska applikationer för sociala medier”.

Kortvideoplattformen är i rampljuset på grund av sin möjliga koppling till det kinesiska kommunistpartiet och har redan dragits ut från appbutiker i så viktiga länder som Indien. Hur långt är de behörigheter vi ger till appen? Är detta verkligen en kränkning av vår integritet?

TikTok är ett av de snabbast växande nätverken.

Vad anklagas TikTok för?

Anonymous Twitter-konto svarade på ett inlägg som nämnde information från Reddit. I den påstod sig en användare ha grävt djupare i appen för att se hur farlig den är. Enligt henne, appen av kinesiskt ursprung skulle komma åt alla typer av datatill exempel vår smartphonemodell, vilka appar du använder, om enheten är det rotadeäven några relaterade till plats.

För närvarande finns det inget sätt att säga om något som nämns är verkligt, eller något uttalande från TikTok. Men, och som vi påpekade tidigare, Anonym talar om skadlig programvara som är utformad för att spionera på miljontals användare över hela världen. Bakom skulle den kinesiska regeringen stå.

Det finns något att tänka på, och det är att Anonyma inlägg, hur populära de än blivit de senaste veckorna, alltid ska tas med en nypa salt. De upphör inte att vara vad de är, i många fall uttalanden utan någon form av bevis eller grund.

Hong Kong, USA… förbudet är nära förestående

TikTok kan ha sina dagar räknade i USA.

Indien var det första landet som tog bort TikTok från Android- och iOS-appbutiker och det kommer inte att vara det sista. Flera regeringar vill sätta gränser för det sociala nätverket. I Hong Kong, en nationell säkerhetslag som syftar till att kontrollera befolkningen har precis trätt i kraft, och med tanke på den komplicerade situation som den asiatiska regionen har genomgått i månader, kan saker och ting bli värre.

TikTok skulle vara otillgängligt i Hongkong omedelbartsom en av appens talespersoner hade förutsett i ett uttalande till South China Morning Post.

Efter de senaste händelserna har vi beslutat att avsluta driften av TikTok-appen i Hong Kong.

I slutändan, oavsett land, översätts allt till samma sak: TikTok skulle verka under direkt kontroll av Peking och därmed kränka integriteten för användare runt om i världen. Kronofogdetjänstemän har redan försvarat sig vid mer än ett tillfälle, påpekar att de till och med har en amerikansk VD, Kevin Mayer.

Det som hände med Huawei var bara början, har olika länder siktet inställt på Kina och dess teknikföretag kan komma att uppleva många restriktioner under de kommande tiderna. Det hårdaste slaget kan komma från USA om de i slutändan beslutade att sätta hinder för alla sociala nätverk från det asiatiska landet.

Relaterade ämnen: Tick ​​tack

Relaterade Artiklar

Back to top button