Det gick inte att flytta tilläggskatalogen till profilen – Chrome-fel

Om du får ett meddelande Det gick inte att flytta tilläggskatalogen till profilen(Det gick inte att flytta tilläggskatalogen till profilen) när du försöker installera ett webbläsartillägg från en onlinebutik Chrome i webbläsaren (Krom)Google Chrome i Windows 10/8/7 det här inlägget visar hur du löser problemet.

Det gick inte att flytta tilläggskatalogen till profilen

Du kommer att se detta meddelande när du försöker installera tillägget och webbläsaren inte kan flytta tilläggets katalog och filer till din profilmapp. Prova dessa förslag och se om något av dem löser problemet.

1]Starta om Chrome

Stäng webbläsaren Chrome, starta om den(starta om det) om en minut och se om du kan installera tillägget igen. Kör vid behov Chrome.exe som administratör och försök.

2]Rensa webbcache

Öppna Chrome och klicka Ctrl + Skift Del till rensa internetcache och webbläsardata(rensa din Internetcache och webbinformation) .

Du kan välja allt utom formulärdata ” Lösenord(Lösenord) och autoslutförande(Autofyll) “, och tryck på knappen” Rensa surfhistoriken(Rensa surfhistoriken) ” .

3]Rensa Chrome-användardata

Stäng webbläsaren Chrome(Stäng Chrome). Öppna File Explorer(Öppna File Explorer), kopiera och klistra in följande sökväg i adressfältet och klicka Stiga på :

%LocalAppData%\Google\Chrome\User Data\

Öppna nu igen Krom. Den nya standardmappen kommer att återskapas automatiskt. Testa nu att installera webbläsartillägget och se.

4]Återställ Chrome

Om allt annat misslyckas kan du behöva återställa Chrome (Återställ Chrome) eller installera om webbläsaren.

Låt oss veta om något här hjälpte dig att lösa problemet.

Se det här inlägget om du har flera Google Chrome-problem med Windows 10 (Google Chrome-problem med Windows 10) .

Om du får ett meddelande Det gick inte att flytta tilläggskatalogen till profilen när du försöker installera ett webbläsartillägg från Chrome Web Store på Google Chrome webbläsare i Windows 10/8/7, så kommer det här inlägget att visa dig hur du åtgärdar problemet.

Det gick inte att flytta tilläggskatalogen till profilen

Det gick inte att flytta tilläggskatalogen till profilen Chrome

Du kommer att se detta meddelande när du försöker installera ett tillägg och webbläsaren inte kan flytta tilläggskatalogen och filerna till din profilmapp. Prova dessa förslag och se om något av dem gör att problemet försvinner.

1]Starta om Chrome

stäng Chrome webbläsare, starta om den efter en minut och se om du kan installera tillägget igen. Om det behövs, kör Chrome.exe som administratör och försök.

2]Rensa webbcache

Öppna Chrome och tryck på tangenterna för att rensa din Internetcache och webbinformation.

Du kan välja alla utom Lösenord & Autofyll formulärdata och klicka på Rensa surfhistoriken knapp.

3]Rensa Chrome Användardata

Stäng webbläsaren Chrome. Öppna File Explorer och kopiera och klistra in följande sökväg i adressfältet och tryck på Enter:

%LocalAppData%\Google\Chrome\User Data\

Öppna nu Chrome igen. En ny “Standard”-mapp kommer automatiskt att återskapas. Testa nu att installera webbläsartillägget och se.

4]Återställ Chrome

Om inget hjälper kan du behöva återställa Chrome eller installera om webbläsaren.

Låt oss veta om något här hjälpte dig att lösa problemet.

Se det här inlägget om du har flera Google Chrome-problem med Windows 10.

Relaterade Artiklar

Back to top button