Det går inte att köpa appar från Microsoft Store

Om du inte kan köpa applikationer i Microsoft Store i Windows 11/10 , dessa felsökningstips kommer säkert att hjälpa dig. Den här artikeln är främst för dem som kan ladda ner gratisappar men inte kan köpa en betalapp i Microsoft Store . Det finns flera anledningar till att du kan stöta på det här problemet och några av de fungerande lösningarna nämns nedan.

Det går inte att köpa appar i Microsoft Store

Om en(TIf) Du kan inte köpa appar i Microsoft Store följ dessa tips:

  1. Bekräfta eller lägg till en betalningsmetod
  2. Verifiera din adress
  3. Återställ Microsoft Store
  4. Använd ett annat Microsoft-konto
  5. Kontrollera datum- och tidsinställningar

Låt oss gå igenom dessa steg i detalj för att ta reda på mer.

1]Bekräfta eller lägg till en betalningsmetod

Av uppenbara skäl måste du lägga till ditt kredit-/betalkort på ditt konto Microsoft att köpa en app eller en app-prenumeration i Microsoft Store . Om du har ett utgånget kort på ditt konto kommer du inte att kunna göra ett köp, och Microsoft Store olika felmeddelanden kan visas då och då. Därför är det bättre att kontrollera om din betalningsmetod är korrekt eller inte.

För att göra detta, öppna Microsoft Store på din PC, klicka på ikonen med tre punkter som är synlig i det övre högra hörnet och klicka på ” Betalningsalternativ”.(Betalningsalternativ)

Det går inte att köpa appar från Microsoft Store

Den öppnar sidan i din standardwebbläsare. Om den ber om ett lösenord, ange det för att fortsätta. Här kan du hitta dina befintliga kartor. Du kan klicka på ” Visa eller ändra kartan (Visa eller redigera kort )” för att kontrollera kortinnehavarens namn, utgångsdatum, CVV adress osv.

Det går inte att köpa appar från Microsoft Store

Se till(Se till) att informationen som anges är korrekt. Om du har ett utgånget kort, klicka på ” Lägg till en ny betalningsmetod (Lägg till en ny betalningsmetod ) ” och ange detaljerna för det nya kortet.

Starta sedan om programmet Microsoft Store och försök köpa appen.

Relaterat fel(Relaterat fel) : Köpet kunde inte slutföras. Fel 0x80070422 vid uppstart Windows Store-appar(Windows Store-appar).

2]Verifiera din adress

Inte alltid, men om din kontoadress inte stämmer överens med adressen till din betalningsmetod kan du uppleva ett liknande problem. Därför är det också viktigt att kontrollera om din adress matchar eller inte.

För att göra detta kan du besöka denna account.microsoft.com-sida och logga in på ditt konto Microsoft . Här kan du hitta alla adresser du lagt till tidigare. Du kan ändra en befintlig adress eller lägga till en ny.

Det går inte att köpa appar från Microsoft Store

Dessutom kan du ställa in standardadress eller önskad adress. För att göra detta kan du klicka på ” Ange som önskad leveransadress (Ange som föredragen leveransadress )”.

3]Återställ Microsoft Store

Ibland kan det här problemet orsakas av ett internt problem och att rensa cachen kan lösa det. Så följ den här guiden för att återställa Microsoft Store (återställ Microsoft Store) i Windows 11/10.

4]Använd ett annat användarkonto

Ibland kan du stöta på det här problemet i ett användarkonto på grund av några felaktiga inställningar. Så du kan ändra ditt konto och försöka köpa appen igen på Microsoft Store . Du kan följa den här guiden för att skapa ett nytt användarkonto. Du kan också använda det dolda administratörskontot för att göra detsamma.

5]Kontrollera datum- och tidsinställningar

Det är viktigt att kontrollera dina datum- och tidsinställningar och se till att de är korrekt inställda. Annars kommer du inte att kunna köpa in appar Microsoft Store . För att göra detta kan du följa den här detaljerade guiden för att kontrollera dina inställningar för tid och datum.

Utöver det kan du också prova följande steg:

Det är allt! Hoppas(Hoppas) dessa lösningar hjälper dig att lösa problemet.

Relaterad läsning: (Relaterad läsning: ) Det går inte att ladda ner eller installera appar från Windows Store.

Om du inte kan köpa arps från Microsoft Store på Windows 11/10, då kommer dessa felsökningstips säkert att hjälpa dig. Den här artikeln är främst för dem som kan ladda ner gratisappar men inte kan köpa någon betalapp från Microsoft Store. Det finns flera anledningar till att du kan få det här problemet, och några av de fungerande lösningarna nämns nedan.

Det går inte att köpa appar från Microsoft Store

Det går inte att köpa appar från Microsoft Store

TOm du inte kan köpa appar från Microsoft Store, följ dessa förslag:

  1. Verifiera eller lägg till en betalningsmetod
  2. Verifiera din adress
  3. Återställ Microsoft Store
  4. Använd ett annat Microsoft-konto
  5. Kontrollera datum- och tidsinställningar

Låt oss kolla in dessa steg i detalj för att lära oss mer.

1]Verifiera eller lägg till en betalningsmetod

Av uppenbara skäl måste du lägga till ditt kredit-/betalkort till ditt Microsoft-konto för att köpa en app- eller appprenumeration från Microsoft Store. Om du har ett utgånget kort på ditt konto kan du inte slutföra köpet, och Microsoft Store kan visa olika felmeddelanden ibland. Därför är det bättre att kontrollera om du har rätt betalningsmetod eller inte.

För det, öppna Microsoft Store på din PC, klicka på den treprickade ikonen som är synlig i det övre högra hörnet och välj Betalningsalternativ knapp.

Det går inte att köpa appar från Microsoft Store

Det öppnar en sida i din standardwebbläsare. Om den frågar efter lösenordet, ange det för att gå vidare. Här kan du hitta dina befintliga kort. Du kan klicka på Visa eller redigera kort knappen för att kontrollera kortinnehavarens namn, utgångsdatum, CVV, adress etc.

Det går inte att köpa appar från Microsoft Store

Se till att den angivna informationen är korrekt. Om du har ett utgånget kort, klicka på Lägg till en ny betalningsmetod och ange dina nya kortuppgifter.

Efter det startar du om Microsoft Store-appen och försöker köpa en app.

relaterat fel: Ditt köp kunde inte slutföras Fel 0x80070422 vid nedladdning av Windows Store-appar.

2]Verifiera din adress

Inte alltid, men om ditt kontos adress inte stämmer överens med betalningsmetodens adress kan du få ett liknande problem. Därför är det också viktigt att kontrollera om du har samma adress eller inte.

För det kan du besöka den här account.microsoft.com-sidan och logga in på ditt Microsoft-konto. Här kan du hitta alla adresser du lagt till tidigare. Du kan redigera en befintlig adress eller lägga till en ny.

Det går inte att köpa appar från Microsoft Store

Det är också möjligt att ställa in en adress som standard eller föredragen. För det kan du klicka på Ange som en föredragen leveransadress alternativ.

3]Återställ Microsoft Store

Ibland kan ett internt problem orsaka det här problemet och att rensa cachen kan lösa det. Följ därför denna handledning för att återställa Microsoft Store på Windows 11/10.

4]Använd ett annat användarkonto

Ibland kan du få det här problemet i ett användarkonto på grund av några felaktiga inställningar. Därför kan du ändra ditt konto och försöka köpa en app från Microsoft Store igen. Du kan följa denna handledning för att skapa ett nytt användarkonto. Du kan också använda det dolda administratörskontot för att göra detsamma.

5]Kontrollera datum- och tidsinställningar

Det är viktigt att kontrollera datum- och tidsinställningarna och se till att de är korrekt placerade. Annars kanske du inte kan köpa appar från Microsoft Store. För det kan du följa den här detaljerade guiden för att kontrollera inställningarna för tid och datum.

Förutom dessa kan du också prova följande steg:

Det är allt! Hoppas dessa lösningar hjälper dig att lösa problemet.

relaterad läsning: Det går inte att ladda ner eller installera appar från Windows Store.

Relaterade Artiklar

Back to top button