Det finns nu en ännu mer miljöansvarig smartphone än Fairphone 4

Fairphone3 © Fairphone

Fairphone inleder tillfället genom att marknadsföra renoverade FairPhone 3: själva principen om livslängd enligt varumärket.

Om du, som teamen på Fairphone, bryr dig om planeten och dess invånares välbefinnande, kan det skada din etik att köpa en helt ny smartphone. Det holländska företaget har därför en annan lösning: en rekonditionerad modell. Företaget går in på denna marknad, för tillfället med en enda produkt, Fairphone 3 New Life Edition – eller Fairphone 3 New Life Edition på bra franska.

Den andra sidan, ett ekologiskt tillvägagångssätt

Enligt Fairphone, “ att ta detta steg är förmodligen det grönaste valet du kan göra ” även om det inte är nödvändigt ” upprepa kl Fairphone 4 “. Som företaget påpekar innebär en renoverad telefon faktiskt inget nytt, därför inget förorenande.

Fairphone3newlife © Fairphone

För ordens skull har Fairphone 3 marknadsförts i Frankrike sedan september 2019. Det är en smartphone som redan då såldes som “eco-responsible”, med en tillverkningsprocess som tar hänsyn till miljömässiga och sociala faktorer –
överväganden som ofta skjuts i bakgrunden av andra märken, om inte totalt försummade – och mycket god reparerbarhet.

Ett tillvägagångssätt baserat på principen om “livslängd”

För många av oss kan det vara avskräckande att inte få den senaste fashionabla leksaken och gå på en 2019 smartphone.

I ett försök att ändra oss påminner Fairphone oss om att deras smartphones är designade med livslängd i åtanke från början, med andra ord för att stå emot tidens tand, både vad gäller hårdvara och mjukvara. Företaget noterar också att e-avfall för närvarande är den snabbast växande avfallsströmmen i världen.

Om dessa generalistiska argument kommer att lämna vissa människor likgiltiga, kan andra element som är mer specifika för Fairphone 3 New Life-utgåvan berör dem mer.

Smartphones renoveras och testas i Frankrike (i en fabrik i Haute-Savoie). Alla levereras med ett batteri som garanterar minst 80 % av originalkapaciteten. Dessutom drar de nytta av samma 2-åriga tillverkningsgaranti som ursprungligen beviljades för nya modeller.

90 euro billigare

I september 2019 marknadsfördes Fairphone 3 till det rekommenderade priset på 450 euro. Dessa renoverade versioner kostar 359 euro. Tillgängliga lager är logiskt sett begränsade.

Slutligen, om det snarare är Fairphone 3+ som intresserar dig, varnar varumärket för att renoverade versioner av den senare kommer att erbjudas inom några veckor.

Källa: Fairphone

Relaterade Artiklar

Back to top button