Det finns NFTs… Och så finns det NFTs som kan ge dig en plats på en suborbital flygning

New Shepard 12 © Blue Origin

Det kommer att kosta dig inte mer än 0,17 ETH att ta en tur i rymden och gå ombord på New Shepard-raketen. Ansökningar till suborbitalflyget är öppna till den 22 maj.

Uplift Aerospace samarbetar med Blue Origin, företaget skapat av Jeff Bezos, för att rekrytera en rymdturist. Inträdesbiljetten sätts i spel i lotteriet till en NFT-samling som heter Starborn. Efter urval planeras intensiv träning för den lyckliga vinnaren som kommer att flyga 100 kilometer från jordens yta, för en bråkdel av det vanliga priset.

En 11 minuters flygresa till rymdens gränser

Vi kan ha begravt möjligheterna med NFTs baserade på Ethereum blockchain för snabbt, eftersom denna nya typ av företag kommer att tillåta en lycklig person att flyga iväg i elva minuter och dra fördel av viktlöshet genom att erbjuda sig en hisnande utsikt över vår kära planet. Space+-uppdraget är ett suborbitalt uppdrag, eftersom den här typen av raketer inte går tillräckligt snabbt för att skjutas upp i omloppsbana.

Du måste först vara medlem i projektets Discord (mer än 10 000 medlemmar) för att skapa en av NFT:erna. På kvällen den 22 maj (23 maj vid Paris tid) kommer fem kandidater att väljas ut och måste uttrycka sitt intresse för rymden genom texter eller videor. En omröstning av medlemmar i samhället kommer så småningom att utse besättningen på New Shepard, samma typ av raket som Jeff Bezos tog för att göra sin första suborbitala flygning.

För att delta måste du skaffa en NFT från Starborn-kollektionen för det mycket blygsamma priset av 0,17 ETH, “17” som hänvisar till Apollo 17-uppdraget som genomfördes 1972. För närvarande motsvarar detta pris 384,32 euro, en hånfull summa medan platser för Blue Origins suborbitala resor brukar förhandlas mellan 175 000 och 200 000 dollar.

Från urval till träning

Genom att noggrant läsa av de fysiska förutsättningarna som krävs för den här typen av flygning lär du dig att du måste vara mellan 1,50 m och 1,95 m, kunna klättra upp för stegen på sju våningar på 90 sekunder och, naturligtvis, inte ha svindel. För övrigt är det ett måste att tolerera ett tryck på 3G (tre gånger dess vikt) och 5,5G (5,5 gånger dess vikt), detta under uppstigningen av enheten och dess nedstigning i atmosfären.

Det exakta datumet för uppdraget har ännu inte meddelats och utbildningen av den utvalda astronauten bör pågå mellan en och två månader. Uppdraget innebär också att annonsera för samlingen av NFT Starborn en gång ombord, vilket fortfarande är ett blygsamt krav för de 11 minuterna 100 km över marken.

Om samma ämne:
När fotbolls- och NFT-fans möts ger det ett NFT-kort av Mbappé som säljs till ett häftigt pris

Källa: BeInCrypto

Relaterade Artiklar

Back to top button