Det finns M.2 SSD-kylflänsar, och det finns den galna designen ElecGear M11

ElecGear M11 M.2 SSD-kylare © Tom's Hardware

Eftersom det M.2 SSD
är heta små bestar, tänker ElecGear redan på PCI Gen 5-modeller.

Som vi redan har märkt under våra tester går den senaste generationens NVMe M.2 SSD:er mycket hetare än tidigare modeller. Utan kylfläns överstiger SSD:n 70°C och tvingas minska dess prestanda, detta kallas strypning.

adjö den strypning

De flesta moderkortstillverkare har små kylflänsar på några av sina M.2-portar. Lösningar är oftast tillräckliga, men som inte borde glädja ElecGears ingenjörer.

ElecGear M11 M.2 SSD-kylare © Tom's Hardware

Företaget har faktiskt precis presenterat en särskilt robust kylflänsmodell som skulle kunna sänka temperaturen på högpresterande SSD:er med 12 till 25°C. Vad man ska förhindra minsta effekt av strypning och förbered för lanseringen av PCI Gen 5-modeller!

ElecGear M11 M.2 SSD-kylare © Tom's Hardware

För att uppnå sådan kylning placerade ElecGear ett 6 mm värmerör i kontakt med SSD:n. Röret leder värmen till en imponerande aluminium kylfläns i änden av vilken är placerad en fläkt som kan rotera med 9 300 rpm och producerar ett luftflöde på 3,16 CFM.

ElecGear “utelåter” att prata om bullerföroreningarna som genereras av denna lilla 30 mm fläkt. Detta är desto viktigare eftersom dessa “skalamodeller” tenderar att producera ett obehagligt högt ljud. Så kolla upp det. M11 SSD Cooler finns redan till försäljning, särskilt hos Amazon, för knappt 35 euro.

Teamgroup T-Force Cardea A440 Pro SSD recension: PCIe Gen 4 effektivitet, plus kylflänsen

Några veckor efter att ha presenterat oss med en SSD med tiofaldig uthållighet, marknadsför Teamgroup en modell som kan stå emot de snabbaste enheterna från Samsung eller Western Digital. T-Force Cardea A440 Pro har förvisso inte det lättaste namnet att komma ihåg, men hastigheterna den ger och dess goda cachehantering är lättare att komma ihåg.
Läs mer

Källa: Toms hårdvara

Relaterade Artiklar

Back to top button