Det finns en världscup i Excel. Det här är inget skämt … och det är inte värd för Microsoft

Excel Dashboard © © shutterstock

Excel, en e-sport? Tydligen ja. Förra helgen sände ESPN ett Financial Modeling Championship. Genom att sammanföra de bästa inom området fortsätter denna tävling som ingen annan att efterliknas…

Organiserat av Financial Modeling World Cup, ägde Excel-mästerskapet rum i maj förra året. Den sändes nyligen under en 24-timmars showcase som ägnas åt nischsporter: luftgitarr, dodgeball och många andra.

Tämja Excel, den nya fashionabla e-sporten?

Förra helgen, allmänheten av Ocho, ett program som ägnas åt föga kända sporter, blev förvånad över att se det berömda kalkylarket designat av Microsoft för dess Office-paket dyka upp på dess skärmar. Syftet med detta e-sportmästerskap av ett speciellt slag? Ungefär som ett flyktspel hade konkurrenterna 30 minuter på sig att lösa problem.

De 8 deltagarna i denna All-Star-utgåva fick till exempel designa med sitt kalkylblad en spelautomat, ett 6-nivå plattformsspel och en yachtrace. Mästerskapsuppdragen är redan tillgängliga för nedladdning på den officiella hemsidan.

Excels mästerskap blir mer och mer populära: på YouTube har de senaste matcherna räknat mer än 500 000 visningar var. Med tanke på framgången är en ny Open redan planerad till oktober, med ett pris på 10 000 dollar. Även andra mästerskap är inplanerade, som en europaturnering i augusti och ett världscup i september.

Källa: Windows Central

Relaterade Artiklar

Back to top button