Det enklaste sättet att fjärransluta till Linux Mint från vilket operativsystem som helst

Jag har installerat hemma Linux Mint på testmaskinen jag använder för att leka med linux i allmänhet, men jag använder en maskin med Windows 10 som den huvudsakliga dagliga föraren. Jag behövde ett bekvämt sätt att ansluta till min maskin med Linux Mint från (Linux Mint)Windows eller Mac utan att behöva installera alla möjliga paket osv.

Om du surfar Internet(Internet), kommer du att se installationsartiklar XRDP , x11VNC etc. Det hela lät för komplicerat för mig, särskilt sedan Linux Mint har inbyggda funktioner för skrivbordsdelning.

Varning: Det är värt att notera att metoden jag beskriver nedan inaktiverar kryptering för fjärranslutningen.(Varning: Det är värt att notera att metoden jag beskriver nedan inaktiverar kryptering för fjärranslutningen.)

Detta är inget problem för mig eftersom jag bara ansluter till linux från ditt lokala nätverk. Om du behöver aktivera kryptering för en fjärranslutning kommer jag snart att skriva ett till inlägg om hur man gör detta, då det är lite mer komplicerat.

Konfigurera skrivbordsdelningsalternativ

Linux Mint tryck på menyknappen, ” inställningar(Inställningar)” och sedan “Dela skrivbordet(Skrivbordsdelning) » . Skärmen öppnas inställningar för skrivbordsdelning(Inställningar för skrivbordsdelning) där du kan tillåta andra användare att ansluta till systemet linux .

sektion(Dela) “Dela” markera rutorna ” Tillåt andra användare att se ditt skrivbord(Tillåt andra användare att se ditt skrivbord) ” och ” Tillåt andra användare att hantera ditt skrivbord(Tillåt andra användare att styra ditt skrivbord). I kapitlet ” Säkerhet(Säkerhet)” rekommenderas att avmarkera ” Du måste bekräfta varje åtkomst till den här datorn”(Du måste bekräfta varje åtkomst till den här maskinen), eftersom detta kräver att du bekräftar fjärranslutningen lokalt innan den accepteras. Om du ger någon annan tillgång till din maskin är det förmodligen värt att kolla så att du kan kontrollera när någon annan ansluter till din maskin.

För att förhindra att någon ansluter till din dator, kontrollera ” Kräv att användaren anger detta lösenord(Kräv att användaren anger detta lösenord) ” och ange ett lösenord som är tillräckligt starkt. Klick (Klick) “Stänga(Stäng)” när vi är klara med den här dialogrutan.

Installera dconf editor

Därefter måste vi inaktivera kryptering, vilket för närvarande krävs för Vino vilket är paketet installerat i Linux Mint standard. Vi måste installera redaktör(Editor) dconf så att vi kan ändra standardinställningarna.

Öppna Terminal(Terminal) och skriv in följande kommando:

sudo apt-get install dconf-editor

När du har installerat paketet klickar du på menyn Linux Mint sedan ” Alla applikationer(Alla applikationer)” och scrolla ner tills du ser dconf editor(dconf Editor) .

Öppna redigeraren och gå till orgtomteskrivbordetfjärråtkomst .

I den högra rutan, avmarkera ” kräver kryptering(kräver kryptering)”. Stäng redigeraren och starta om linux . När du loggar in igen kan vi försöka ansluta.

Anslut med VNC-klient

Vid det här laget kan du ladda ner din favorit VNC – klient för Windows och anslut till linux . I mitt fall använde jag programmet VNC Viewer från Riktig VNC . Du behöver inte registrera dig eller betala för något för att använda tittaren.

Ange din IP-adress linux -box och klicka Stiga på . Eftersom det inte finns någon kryptering kommer du att få en popup-dialog som säger att din anslutning inte är säker. När du har gått igenom det här meddelandet måste du ange lösenordet du angav när vi först gjorde inställningar för skrivbordsdelning i Linux Mint .

Förhoppningsvis, om allt gick bra, bör du nu kunna se din dators skrivbord med Linux Mint .

Som nämnts tidigare är detta ett snabbt sätt att komma åt din maskin med linux , men det är osäkert. Det betyder att all data som skickas över nätverket är helt okrypterad, inklusive lösenord etc. Så se till att ingen kan spionera på dig om du planerar att använda den här metoden. Snart kommer jag att publicera en annan artikel om hur du fjärransluter till din Linux Mint använder kryptering. Om du har några frågor vänligen lämna en kommentar. Njut av!

Jag har Linux Mint installerat på en testmaskin hemma som jag använder för att leka med Linυx i allmänhet, men jag använder en Windows 10-maskin som min huvudsakliga dagliga drivrutin. Jag ville ha ett bekvämt sätt att ansluta till min Linux Mint-maskin från Windows eller Mac utan att behöva installera alla typer av paket, etc.

Om du surfar på Internet kommer du att se artiklar om installation av XRDP, x11VNC, etc, etc. Allt detta lät lite för komplicerat för mig, särskilt eftersom Linux Mint har inbyggda skrivbordsdelningsfunktioner.

För mig är detta ett icke-problem eftersom jag helt enkelt ansluter till Linux-boxen från mitt lokala nätverk. Om du behöver ha kryptering aktiverad för fjärranslutningen, kommer jag snart att skriva ett annat inlägg om hur man gör det eftersom det är lite mer komplicerat.

Konfigurera inställningar för skrivbordsdelning

I Linux Mint, klicka på menyknappen, Inställningar och då Skrivbordsdelning. Detta kommer att öppna Inställningar för skrivbordsdelning skärm där du kan göra det möjligt för andra användare att ansluta till Linux-systemet.

Under Delninggå vidare och kontrollera Tillåt andra användare att se ditt skrivbord och Tillåt andra användare att styra ditt skrivbord lådor. Under säkerhetär det förmodligen en bra idé att avmarkera Du måste bekräfta varje åtkomst till denna maskin eftersom det skulle kräva att du lokalt bekräftar fjärranslutningen innan den accepteras. Om du ger någon annan tillgång till din maskin är det förmodligen värt att kontrollera så att du kan kontrollera när någon ansluter till din maskin.

För att förhindra att någon ansluter till din maskin, kontrollera Kräv att användaren anger detta lösenord rutan och skriv in ett anständigt starkt lösenord. Klick stänga som vi är klara med den här dialogrutan.

Installera dconf Editor

Därefter måste vi inaktivera krypteringen som för närvarande krävs av Vino, vilket är paketet som är installerat i Linux Mint som standard. Vi måste installera dconf Editor, så att vi kan ändra standardinställningarna.

Öppna Terminal och skriv in följande kommando:

sudo apt-get install dconf-editor

När paketet har installerats, klicka på Linux Mint-menyn och sedan Alla applikationer och scrolla ner tills du ser dconf Editor.

Öppna redigeraren och navigera sedan till orgtomteskrivbordet fjärråtkomst.

Gå vidare och avmarkera i den högra rutan kräver kryptering låda. Stäng redigeraren och starta sedan om din Linux-box. När du är inloggad igen kan vi försöka ansluta.

Anslut med VNC-klient

Vid det här laget kan du ladda ner din favorit VNC-klient för Windows och ansluta till Linux-boxen. I mitt fall använde jag programmet VNC Viewer från RealVNC. Du behöver inte registrera dig eller betala för något för att använda tittaren.

Skriv in IP-adressen för din Linux-box och tryck på Enter. Eftersom det inte finns någon kryptering får du en popup-dialog som talar om att din anslutning inte är säker. När du kommer förbi det meddelandet måste du ange lösenordet du skrev när vi först ställde in skrivbordsdelningsinställningar på Linux Mint.

Förhoppningsvis, om allt gick bra, bör du nu se skrivbordet för din Linux Mint-maskin.

Som tidigare nämnts är detta ett snabbt sätt att komma in i din Linux-maskin, men det är inte säkert. Detta innebär att all data som skickas över nätverket är helt okrypterad, inklusive lösenord etc. Så se till att ingen kan snoka på dig om du planerar att använda den här metoden. Jag kommer snart att publicera en annan artikel om hur du fjärransluter till din Linux Mint-box med kryptering. Om du har några frågor, skriv en kommentar. Njut av!

Relaterade Artiklar

Back to top button