Det digitala ID-kortet börjar lanseras på iOS

Identitetskort © © Inrikesministeriet

De första testarna fick en länk för att ladda ner applikationen i en alfaversion.

Utvecklingen av France Identity, den nya applikationen som låter dig integrera ditt identitetskort på din smartphone, fortsätter på sin glada väg på iOS.

Testfasen börjar på iOS innan en lansering planerad till 2023

Som en påminnelse kommer France Identity att tillåta dig att presentera en digital kopia av din identitetshandling i händelse av en inspektion, men också att ansluta säkert till webbplatser med hjälp av France Connect, det identifieringssystem som utvecklats av statliga tjänster för att ansluta till vissa förvaltningar. Ett identitetskort i bankkortsformat, utfärdat sedan 2021, kommer att vara nödvändigt för att använda France Identity.

France Identitys Twitter-konto har precis meddelat att de allra första användarna som har kommit fram för att komma åt alfaversionen av programvaran precis har fått sina länkar som låter dem ladda ner applikationen på sin iPhone.

Samtidigt hade France Identity uppmanat ägare av iPhone 14, iPhone 14 Pro och Pro Max, men även iPhone 13 Pro Max och iPhone 12 Pro Max att träda fram för att få tillgång till testprogrammet i sin tur. . 200 personer svarade på samtalet på mindre än fem minuter, för endast 20 platser tillgängliga.

Utvecklarna kommer nu att analysera den första feedbacken innan betaprogrammet öppnas för totalt 2 500 användare från och med nästa oktober. Android-applikationen har för sin del testats sedan i maj förra året och den officiella lanseringen av programvaran förväntas inte före 2023.

Relaterade Artiklar

Back to top button