Det där gamla skrivartillverkartricket är fortfarande inte föråldrat, fastslog Epson

Skrivare Epson Expression Home XP-452.jpg

Planerad inkurans är ett välkänt gissel, särskilt bland skrivareoch ett nyligen uppenbart exempel från Epsons sida visar oss detta än en gång.

Vissa användare har verkligen rapporterat att deras nästan nya och fullt fungerande Epson-skrivare plötsligt slog till. Den enda förklaringen är detta felmeddelande: Enheten har nått slutet av sin livslängd “.

Överflödiga problem med Epson-skrivare

Många har haft många motgångar med sin skrivare. Mellan en reserv av bläck som bokstavligen smälter efter bara några utskrifter, kostnaden för “officiella” patroner eftersom skrivaren inte accepterar andra, eller till och med skrivaren är igensatt på grund av ett överskott av ark: denna enhet är en konstant källa till huvudvärk.

Som om det inte vore nog har många Epson-produktanvändare slagit larm om ett nytt problem. En av de första som rapporterade ett improviserat avbrott var Mark Tavern, en föreläsare vid University of New Haven. Hans frus mycket dyra och relativt nya Epson-skrivare murade sig en gång efter hård användning, med felmeddelandet som citerades i inledningen till artikeln.

Efter omfattande utredning, i synnerhet av Kämpa för att reparera, skulle problemet komma från bläckkuddarna avsedda att samla upp överflödigt bläck. Dessa slutar oundvikligen med att slitas ut med tiden. För att förhindra att överflödigt bläck rinner över och skadar skrivaren har Epson implementerat denna motåtgärd. alltid enligt Kämpa för att reparera, problemet skulle främst röra modellerna L130, L220, L310, L360 och L365. Däremot kan andra modeller påverkas, och även skrivare från andra märken.

För att kringgå detta självgenererade fel tillhandahåller Epson ett Windows-specifikt formateringsverktyg. Det är bara en patch som förlänger enhetens livslängd under en mycket begränsad tid. På lång sikt kommer det att bli nödvändigt att få skrivaren reparerad, eller köpa en till.

En motsägelsefull strategi

En praxis som kan anses vara särskilt motsägelsefull, samtidigt som Epson också har arbetat för att begränsa det avfall som genereras av elektroniska enheter, i synnerhet med sitt utbud av EcoTank-skrivare. Dessa har verkligen stora bläckbehållare, som kan fyllas med valfritt bläck av samma färg.

Som ett resultat var dessa modeller mycket dyrare än deras överprissatta bläckintensiva motsvarigheter. Tyvärr verkar inte ens EcoTank-serien vara immun mot detta hot om självgenererad murning på grund av slitna bläckkuddar.

Affärsskrivare verkar vara mer immuna mot detta problem, eller åtminstone komma med sätt att fixa det själv. Skrivare för privatpersoner är för närvarande inte så lyckliga.

En situation som med rätta orsakar missnöje bland Epsons kunder, som ännu inte har uttryckt sig om denna våg av rapporter om dess produkter.

Källa: Kämpa för att reparera

Relaterade Artiklar

Back to top button