Det bedrägliga krypto Squid Game är på frammarsch igen… med nya duvor

Squid Game © Netflix

Du ändrar inte ett recept som fungerar. För inte länge sedan, den Crypto Squid-spel
avslöjade sin sanna natur. Denna kryptovaluta, som inte på något sätt var verklig, gjorde det möjligt för bedragare att samla in pengar innan de gick därifrån med en fin jackpott. Detta uppskattades, enligt källorna, mellan 2 och 3,5 miljoner dollar.

Där fenomenet blir mer fantastiskt är att samma bluff verkar fungera en andra gång. Efter att kryptopriset sjunkit till $0 tar det återigen fart.

Mer än 800 % ökning på 24 timmar.

Denna onsdag den 3 november hade denna kurs redan tagit mer än 400 % på 24 timmar på specialsajten Coin Market Cap. Det accelererar nu: vid skrivandet av den här artikeln har samma pris klättrat 816,35 %, till 0,1072 USD.

Naturligtvis förblir denna kurs väldigt långt ifrån den som valutan erhåller på höjden av sin glans, det vill säga 2 861,80 dollar. Men det är framför allt ett oroande tecken på att nya offer rånar.

crypto squid spel

Men allt tyder nu på att denna kryptovaluta verkligen var bedräglig. Dess webbplats är inte längre tillgänglig idag och utvecklarnas uttag av miljoner euro är i sig ett tillräckligt bevis. Ändå verkar det som att människor som är motiverade av rädslan för att gå miste om en chans som en gång i livet fortfarande vill tro på det, till den grad att de riskerar sina pengar.

Ännu en bluff på kryptodiagrammen

Det är inte första gången som kryptovärlden är skådeplatsen för den här typen av bedrägerier. Vi såg detta nyligen med CryptoEats. Den dagliga Världen kvantifierade till och med denna saftiga ådra i en undersökning av kryptovalutabedrägerier som publicerades förra året.

Men det måste erkännas att bedrägerier som de av Squid är baserade på välslipad mekanik. Författarna till Bläckfisken har uppnått vad som kallas “Rug Pull”, bokstavligen drar mattan under fötterna på dem som har investerat.

Till en början tillhandahöll utvecklarna särskilt beroendeframkallande spel organiserade efter nivå. För att gå vidare till nästa spel var du tvungen att spendera pengar i form av Squids, med endast 10% av den insamlade summan som fick betala utvecklarna.

Genom att göra det kunde författarna samla in mycket pengar. Samtidigt gav de garantier för stabiliteten hos deras krypto, och nämnde särskilt ett partnerskap med Netflix (i ursprunget till serien med samma namn) och en marknadschef från Amazon.

Den sanna naturen hos denna kryptovaluta avslöjades när svårigheterna med att ta ut pengar tillkännagavs på sociala nätverk. Nu, mer än någonsin, är det viktigt att ta reda på vilka valutor du investerar i.

Källa: WCCFTech

Relaterade Artiklar

Back to top button