Det är officiellt, Unreal Engine 5 kommer att snabba upp laddningstiderna via Microsoft DirectStorage

Unreal Engine © © Epic Games

Epic Games kommer att hjälpa videospelsutvecklare att minska laddningstiderna genom att göra Unreal Engine 5 inbyggt kompatibel med DirectStorage.

Den här tekniken utvecklad av Microsoft lovar att påskynda laddningstiderna i spelet, och Epic Games kommer att hjälpa till att demokratisera den.

Unreal Engine 5 kommer att öka användningen av DirectStorage

Utgivaren har verkligen bekräftat via en frågestund att Unreal Engine 5, dess proprietära motor, kommer att stödja DirectStorage API. Detta innebär att spelutvecklare kommer att kunna integrera det lättare i sina titlar, vilket borde vara till stor hjälp vid implementeringen.

Unreal Engine 5 har varit tillgänglig i stabilt läge sedan april förra året efter att ha tillbringat nästan ett år i tidig åtkomst. Många spel bör utvecklas med detta verktyg. Bland de redan aviserade finns The Witcher 4nästa gravplundrareny Masseffekt, Senua’s Saga: Hellblade 2, STALKER 2 eller rött fall. Listan kommer utan tvekan att växa under de kommande månaderna och åren.

Brian Karis, Epic Games-ingenjören bakom denna uppenbarelse, kommunicerar dock inte med någon tidtabell för stödet för Direct Storage av Unreal Engine 5, ett tecken på att vi måste ha tålamod.

Försagtförsta spelet med DirectStorage?

Även om han inte går in på så mycket detaljer, förklarar Karis dock att genom att göra Nanite, UE5:s virtualiserade geometrisystem, fullt kompatibelt med DirectStorage, kommer API:et att förbättra prestanda relaterad till Virtual Texturing. Detta kommer att hjälpa till att minska det minne som behövs för att ladda texturer.

Ett, om inte det första spelet som stöder DirectStorage vid release kommer att vara Försagtvars release nyligen skjuts tillbaka till den 24 januari 2023. Square Enix titel har också använts som ett skyltfönster av Microsoft för att presentera sin teknologi, och resultaten är lovande, mellan förbättrad prestanda, minskade laddningstider och minskad CPU-användning.

Forspoken - DirectStorage © Square Enix

DirectStorage API används för att påskynda datautbytet mellan en NVMe SSD och en GPU. Den är för närvarande tillgänglig på Xbox Series X|S såväl som på PC under Windows 11 och Windows 10. Trots det varnar Microsoft: DirectStorage kommer att vara mer effektivt på Windows 11 än på Windows 10.

Källa: Neowin

Relaterade Artiklar

Back to top button