Det är juli och SpaceX har redan slagit sitt årliga lanseringsrekord

SpaceX Falcon 9 Starlink Cape Canaveral © SpaceX

33. Det här är antalet uppskjutningar som redan genomfördes av SpaceX under 2022. Gruppen meddelade i slutet av förra veckan att de slagit sitt eget uppskjutningsrekord.

Det är bara juli, men SpaceX har redan slagit sitt årliga lanseringsrekord. År 2021 hade gruppen som en påminnelse framgångsrikt genomfört 31 uppskjutningar i omloppsbana. Vi är nu på 33 för år 2022, räknat uppskjutningen av satelliter som genomfördes den 24 juli av företaget.

SpaceX, ett produktivt astronautiskt företag… särskilt tack vare Starlink

Det kommer inte att ha undgått din uppmärksamhet att genom att slå sitt rekord i juli har SpaceX gott om tid att sätta ett mycket högre rekord i slutet av året. Detta är också avsikten med gruppen, som i slutet av januari angav att de ville genomföra 52 uppskjutningsuppdrag under 2022. Ett mål som verkar mer inom räckhåll än någonsin.

Som påpekats Gränsen, om SpaceX lyckas kedja upp lanseringarna så snabbt beror det på att företaget är sin egen kund, i synnerhet inom ramen för den progressiva implementeringen av Starlink. Uppskjutningarna som utförs på uppdrag av satellitinternettjänsten följer varandra i hög hastighet. Den senaste har återigen fört 53 ytterligare satelliter online, vilket ger deras totala antal till cirka 2 600.

Källa: Gränsen

Relaterade Artiklar

Back to top button