Dessa två webbläsare har över en miljard användare var

webbläsare webbläsare © n/c

Synonymt med “internet” i vid mening, webbläsare har blivit verkliga system avfullvärdig drift på våra datorer och telefoner. Men om utbudet flödar över är det få som är eniga med Internetanvändare.

Enligt en artikel av AtlasVPN, baserad på data från GlobalStats och InternetWorldStats, finns det till och med bara två webbläsare med över en miljard användare: Safari och Google Chrome.

Google Chrome leder dansen

Det bör noteras från början att siffrorna som presenteras här är ” beräknad skriver AtlasVPN och dividerar det totala antalet internetanvändare världen över med 100, och multiplicerar sedan resultatet med procentandelen av webbläsarens marknadsandel.

När vi gör det märker vi utan någon överraskning att Google Chrome är mycket i täten med cirka 3 378 967 819 vanliga användare. Det måste sägas att med en marknadsandel på 64,91 % kan det knappast vara annorlunda.

Användare av webbläsare 2022 © Atlas VPN

Å andra sidan har Safari, den ursprungliga webbläsaren för alla Apple-enheter, precis passerat ribban för en miljard internetanvändare (19,16 % andel).

Ett tecken på att användare av Apples produkter är nöjda med tjänsten. Faktum är att ingenting hindrar dem, som på Android eller Windows, från att välja en annan standardapplikation. Något som de senare också är många att göra: enligt studien koncentrerar Microsoft Edge mindre än 4% av marknadsandelen, för 212 695 363 miljoner internetanvändare.

Alternativa webbläsare på nedgång

Microsoft Edge följs av gamla goda Firefox som, trots upprepade ansträngningar från dess utgivare Mozilla och de många nya funktioner som introducerats med dess version 100, verkar oförmögen att krossa glastaket.

Det skulle ha förlorat 3 miljoner användare på ett år; webbläsaren var på det tredje steget på prispallen förra året och gick om Microsoft Edge med ett kort huvud.

Ett vittne till Samsungs överhöghet inom smartphones, Samsungs webbläsare hittar sin plats på femte plats. Det förlorar fortfarande nästan 17 miljoner användare sedan förra året; precis som Opera (-4 miljoner).

Användare av webbläsare 2021 © Atlas VPN

Frånvarande från denna ranking: den modiga webbläsaren som sedan 2018 har ökat sina ansträngningar för att bli ett gångbart alternativ till Google Chrome. Trots uppmuntrande resultat, och mer än 50 miljoner aktiva användare varje månad, visas hans namn fortfarande inte i GlobalStats-rankingen.

Bästa webbläsaren – Jämförelse 2022 | Clubic

Under lång tid bestämde de monopol som innehas av pionjärerna inom webbsurfning internetanvändarnas surfförhållanden och vanor. 1994 tog Netscape 75 % av surfmarknaden på bara fyra månaders existens och banade väg för demokratisering av webben. En framgång lika bländande som kortlivad, när Microsoft marknadsförde Internet Explorer året efter innan den gjorde den till en inbyggd komponent i Windows 95 OSR 1 (OEM), och sedan integrerade den i Windows-skalet 1997.

Läs mer

Källa: AtlasVPN

Relaterade Artiklar

Back to top button