Dessa Samsung M8 4K-skärmar överträffar Apples dyra Studio-skärmar nästan över hela linjen

Samsung M8 4K-1 © © Samsung

Samsung M8, som tillkännagavs i januari vid CES 2022, är en 32-tums 4K-skärm med lockande specifikationer. Förväntad i Frankrike inom två veckor, kan den överskugga en viss Apple Studio-skärm samtidigt som den tar upp utseendet på de senaste iMac.

Du gillar den färgglada designen på iMac M1s, men du behöver bara en 4K-skärm? Tja, Samsung M8, som väntas i Frankrike den 15 april, når ut till dig. Om märket inte ger något franskt pris direkt vet vi att skärmen annonserades från 699,99 dollar under CES. Så räkna med mer eller mindre 800 euro hos oss. Ett relativt aggressivt pris för en produkt väl positionerad mot konkurrenterna, inklusive Apples och dess nya Studio Display… erbjuds från 1 749 euro.

En skärm designad för att förföra

Tillgänglig i fyra färger (varmvit, solnedgångsrosa, vårgrön och dagsljusblå), presenteras M8 som en smart monitor av Samsung. Förstå att det innehåller ett gränssnitt baserat på TizenOS som låter dig starta de viktigaste SVoD-applikationerna (Netflix, Amazon Prime Video, Disney + eller till och med Apple TV), via Wi-Fi 5-anslutning, utan att gå via en PC. Skärmen kan därför till viss del ersätta en tv-apparat… speciellt eftersom den även är kompatibel med Apple AirPlay 2 för att visa innehåll från till exempel en iPhone eller en iPad.

Samsung har också den goda idén att leverera sin skärm med en liten avtagbar och magnetisk 1080p webbkamera. Kallas SlimFit, den är installerad ovanpå monitorn och har en ansiktsspårningsfunktion förutom en automatisk zoom. Samtidigt har Samsung M8 två 5 W högtalare och en högkänslig Far Field Voice-mikrofon med permanent lyssningsfunktion för röststyrning via Bixby eller Alexa.

Samsung M8 4K-3 © © Samsung

Samsung M8 4K-2 © © Samsung

© Samsung

Iögonfallande specifikationer

På den tekniska sidan gör denna nya bildskärm också ett bra intryck med en 4K-panel som täcker 100 % av sRGB-spektrumet och stiger till 400 cd/m2 av maximal luminans, för en kontrast uppskattad av Samsung till 3000:1. Tillräckligt för att den ska stödja HDR10+-standarden. Uppdateringshastigheten är dock begränsad till 60 Hz och svarstiden, klassad till 4 ms, vilket förblir lämpligt för en skärm som främst fokuserar på kontorsautomation och multimedia.

Till skillnad från Apple Studio Display har Samsung M8 äntligen ett höjd- och lutningsställbart stativ. Dess anslutningsmöjligheter är dock ganska överraskande, med en mikro-HDMI-port… och inte fullstor HDMI, som på de allra flesta PC-skärmar. Det finns också två USB-C-portar som stöder strömleverans upp till 65W.

Observera att bortom Apple verkar Samsung också vilja konkurrera med vissa bildskärmar från Dell med denna M8. Vi tänker först på Dell UltraSharp 32 4K (U3219Q), vars pris den här gången närmar sig 1 000 euro.

Källa: Toms hårdvara

Relaterade Artiklar

Back to top button