Dess skapelse, dess nyckeldatum, … historien om Twitter sammanfattad på 7 minuter

twitter historia

Från skapandet av sajten 2005 till att Donald Trumps konto stängdes av har mycket hänt på Twitter. Media ser tillbaka på historien om det sociala nätverket för mikrobloggtjänst.

Om någon pratar med dig om “hashtag”, “retweet”, “trending topics” eller “timeline”, vad tänker du på? Från mitten av 2000-talet till idag har Twitter blivit ett viktigt verktyg för information och kommunikation.

Läs också:
Twitter stänger permanent av Donald Trumps konto

När Twitter revolutionerar nyhetsbevakningen

Liksom Facebook och Instagram på sina domäner har Twitter blivit ett av de mest inflytelserika sociala nätverken på webben. Skapad 2005 av Jack Dorsey, då webbdesigner för ett podcastföretag, var det ursprungligen tänkt att vara en webbplats för SMS-kommunikation, med bibehållande av regeln på 140 tecken som är specifik för denna typ av meddelande. Ett år senare investerade internetanvändare Twitter medan en liten jordbävning skakade staden San Francisco.

I april 2009 började det sociala nätverket få hyllningar: det användes sedan av många amerikanska personligheter, inklusive programledaren Oprah Winfrey. 2011 blev Barack Obama den första presidenten i USA att öppna ett konto på nätverket för den nu berömda blå fågeln.

Med denna synlighet har Twitter gradvis blivit ett kraftfullt politiskt kommunikationsverktyg. Men det sociala nätverket för mikrobloggtjänst har också brister och fick nyligen ta itu med spridningen av falska nyheter, tweets från terroristorganisationer och andra hacks…

Källa:

Relaterade Artiklar

Back to top button