DesktopCal Desktop Calendar app för Windows 10

Standard kalenderapp i Windows 10 tillräckligt bra för de flesta situationer, men vad händer när användare vill ha lite mer av sin kalender? Det bästa alternativet är att använda en gratis kalenderprogramvara från tredje part, så vi har sökt igenom internet för att hitta vad som är värt att använda.

Efter lite letande kom vi över DesktopCal , och från vad vi har sett hittills är det inte en dålig sak. Med den kan människor hantera sina möten, scheman, att göra-listor och mer. Om du också vill spela in något, dubbelklicka bara på datumet och gör ändringar direkt.

DesktopCal arbetskalenderapp(DesktopCal Desktop Calendar) för Windows 10

Låt oss ta en titt på dess funktioner.

1]Transparent design

Standard DesktopCal har en transparent design, vilket innebär att användaren kommer att kunna se allt bakom sig. För vissa är detta inget annat än en distraktion, så hur ändrar vi det? Det är enkelt, verkligen. Bara(Bara) klicka på den lilla pilen som pekar nedåt och välj sedan ” inställningar(Inställningar) ” .

Ett nytt fönster bör nu dyka upp där användaren kan ändra en massa saker för att anpassa programvaran. Så, för att redigera transparensen, klicka på ” Cell(Cell)” på den vänstra panelen. Du bör nu se ett alternativ för att ändra transparensprocenten. Standardinställningen är 50 procent.

Välj procentdelen och ställ in den till en enfärgad färg för att helt ta bort 100 procent genomskinlighet. Om du vill ändra cellfärg eller texttypsnitt kan du göra det från samma område, inga problem.

2]Dubbelklicka på en cell

Så, för de som vill spela in ett möte eller vad som helst, är det enda alternativet att dubbelklicka på en av cellerna. Därefter kommer användaren att kunna spela in händelser, möten och mer.

Allt skrivet i en cell kan utökas till andra med hjälp av upprepningsfunktionen. Dessutom kan människor ändra färgen på texten osv.

Hallå(Hej) det kan vi hålla med om DesktopCal är inte det mest avancerade kalenderverktyget, och det är inte bättre än standardprogrammet i Windows 10 . Det ser dock enkelt ut, och när det kommer till att skapa nya evenemang tycker vi att det är enklare än vad som har att erbjuda. Microsoft.

Dessutom, eftersom det är direkt på skärmen, behöver användaren inte klicka mycket för att se vad de vill ha, vilket är viktigt.

Ladda ner DesktopCal från den officiella webbplatsen.

Standardkalenderappen på Windows 10 är tillräckligt bra för de flesta situationer, men vad händer när användare vill ha lite mer ut av sin kalender? Det bästa alternativet är att använda en gratis kalenderprogramvara från tredje part, och som sådan gick vi runt på webben för att hitta något som är värt att använda.

Efter att ha letat en kort stund kom vi över DesktopCal, och från vad vi har sett hittills är det inte halvt illa. Med den kan folk hantera sina möten, scheman, att göra-listor och mycket mer. Dessutom, om du vill spela in något, dubbelklicka bara på datumet och gör ändringarna direkt.

DesktopCal Desktop Calendar app för Windows 10

Låt oss ta en titt på dess funktioner.

1]Transparent design

DesktopCal Desktop Calendar app för Windows 10

Som standard har DesktopCal en transparent design, vilket innebär att användaren kommer att kunna se vad som än ligger bakom. För vissa är detta inget annat än en distraktion, så hur ändrar vi det? Det är enkelt, egentligen. Klicka bara på den lilla pilen som pekar nedåt och välj sedan Inställningar.

Ett nytt fönster bör nu dyka upp och inom liv en massa saker som användaren kan ändra för att anpassa programvaran. OK, så för att redigera genomskinligheten, klicka på Cell från den vänstra rutan. Du bör nu se möjligheten att ändra transparensprocenten. Som standard är den inställd på 50 procent.

Välj procentdelen och ställ in den på fast för att helt ta bort genomskinligheten till 100 procent. Om du vill redigera cellfärgen eller texttypsnittet kan detta göras från samma område, inga problem.

2]Dubbelklicka på Cell

OK, så för alla som kanske vill spela in ett möte eller vad som helst annat är det enda alternativet att dubbelklicka i en av cellerna. Efter att ha gjort det kommer användaren sedan att kunna spela in händelser, möten, bland annat.

Allt som spelats in i en enda cell kan spridas över andra med upprepningsfunktionen. Dessutom kan folk ändra färg på text osv.

Hej, vi kan hålla med om att DesktopCal inte är det mest avancerade kalenderverktyget och att det inte är bättre än standardprogrammet i Windows 10. Det ser dock lätt ut, och när det kommer till att skapa nya händelser tror vi att det är enklare än vad Microsoft har att erbjuda.

Dessutom, eftersom den sitter direkt på skärmen, behöver användaren inte göra många musklick för att se vad de vill ha, och det är viktigt.

Ladda ner DesktopCal från den officiella webbplatsen.

Relaterade Artiklar

Back to top button