DeskMeet: ASRock lanserar formidabelt genomtänkta mini-datorer för AMD och Intel

ASRock DeskMeet © ASRock

Det helt nya sortimentet av mini-datorer från ASRock har fördelen av att tilltala båda avicionados processorer AMD än Intel.

BeBox, Mars, Jupiter och DeskMini; ASRock har redan flera serier av ultrakompakta datorer vars mål uppenbarligen är att ta upp ett minimum av utrymme samtidigt som de erbjuder maximal funktionalitet.

DeskMeet B660 för spel med Intel…

Med DeskMeet ökar ASRock volymen en aning, men förblir ändå väldigt rimlig med en 8-litersmaskin som mäter 168 x 219,3 x 218,3 millimeter. Odjuret kommer därför att finnas i två versioner för att tillfredsställa maximalt antal användare.

DeskMeet B660 © ASRock

Intel-versionen, kallad DeskMeet B660, har logiskt sett ett moderkort som använder B660-chipset. Detta tillåter implementering av alla processorer på 12e generation – Alder Lake – tack vare dess LGA1700-uttag. Den kan även stödja ett PCI Express Gen 4-grafikkort (20 centimeter långt) och har en Intel Gigabit Ethernet-nätverkskontroller.

DeskMeet B660 © ASRock

Och DeskMeet X300 att vända sig till AMD

En andra version av DesktMeet planeras därför för AMD-processorer. Detta är DeskMeet X300 som logiskt kretsar kring X300-kretsuppsättningen som accepterar, på AM4-socket, alla Ryzen 2000, 3000, 4000 och 5000-serier oavsett om det är CPU eller APU.

DeskMeet X300 © ASRock

Å andra sidan, på grafikkortssidan måste man nöja sig med en PCI Express Gen 3-modell, även om maxlängden förblir densamma. Gigabit-nätverkskontrollern ändras också för att byta till en Realtek RTL 8111H. I övrigt är de två DeskMeets praktiskt taget identiska och har framför allt fyra DDR4-platser för maximalt 128 GB, vilket är ovanligt på den här typen av maskin.

DeskMeet X300 © ASRock

Inte mindre än fem USB-portar (2x 2.0 Type-A, 2x 3.2 Type-A och 1x 3.2 Type-C) är tillgängliga på framsidan och flera interna organisationer är möjliga som kan ses i presentationsvideon som presenterades av ASRock.


Om DeskMeet verkar kunna lämpa sig för flera användningsområden beklagar vi att tillverkaren ännu inte har angett vare sig marknadsföringsdatum eller prissättning.

Källa: Pressmeddelande

Relaterade Artiklar

Back to top button