Denna unga kryptoplattform, som lanserades för två år sedan, väger redan 25 miljarder dollar

FTX-plattform © FTX

FTX var fortfarande ett litet namn på kryptomäklarmarknaden för två år sedan. Efter några geniala drag, inklusive övertagandet av LedgerX
, dess skapare är nu en av de rikaste kryptoägarna i världen. Idag utgör namnet FTX en av tungviktarna på kryptobörsen.

På 24 månader gick FTX från okänd plattform till Super Bowl-annonser.

Sam Bankman-Fried, 29, 9 miljarder dollar

Vem skulle ha satsat för ett år sedan på den oemotståndliga ökningen av FTX-plattformen? Detta verktyg, som redan har testats och godkänts av Clubic, har fördelen av enkel ergonomi och problemfri hantering. Dess grundare, Sam Bankman-Fried, har alla egenskaper som den amerikanska Golden Boy, med en MIT-examen i fickan och flera investeringsbolag på dygnet.

Det var i början av 2019 som han lanserade FTX, och plattformen erbjuder handel med hundratals kryptor. Genom att tillkännage en insamling på 421 miljoner euro från kända investerare, visar FTX att finansvärlden är alltmer öppen för digitala tillgångar. Fram till 2017 gick finansiärer fortfarande framåt i kryptovärlden med misstänksamhet, eftersom regelverket inte alltid var tydligt för just denna marknad.

Flera knuffar av ödet hjälpte så småningom Bankman-Fried samla en uppskattad förmögenhet på 9 miljarder euro. Uppgången för Bitcoin, som har fördubblats i värde sedan den baisseartade fasen sommaren 2021, är verkligen inte främmande för detta. Antalet användare av FTX-plattformen har också fördubblats sedan sommaren 2021, och dess kapitalisering tillkännages för närvarande till 25 miljarder dollar.

En ambition: att spela armbågar med jätten Coinbase

FTX:s främsta konkurrent? Coinbase-plattformen, börsintroduktion i april 2021. Företaget slår alla rekord, och dess kapitalisering överstiger 89 miljarder dollar, en siffra som FTX bara kan drömma om för tillfället. Aktiemäklarna har också gnuggat sina händer med en hausseartad fas av Coinbase, som går från 200 till 350 dollar av action under oktober månad.

För FTX är frågan enkel: hur tjänar man ännu mer pengar och blir ett globalt riktmärke för kryptoplattformar? Vi kan först nämna övertagandet av hårdvaruföretaget Ledger X, som marknadsför USB-nycklar som används som kryptoplånböcker. Men den nya trenden innebär skapandet av en NFT-plattform. I september 2021 lanserade FTX därför försäljningen av digitala varor, och uppnådde sin första 6-siffriga rea ​​på dagen för lanseringen.

Framtiden ser ljus ut för FTX-plattformen, vars senaste marknadsföringssteg var att köpa reklaminlägg för Super Bowl, den amerikanska nationens stora TV-massa.

Om samma ämne:
Bitcoin: kryptovalutan överstiger 66 000 dollar för sin ankomst till Wall Street

Källa: Ekonomiska tider

Relaterade Artiklar

Back to top button