Denna Tesla har gått 1,6 miljoner km! Men det kommer att ha varit nödvändigt att byta motor 8 gånger…

Tesla Model S

I Tyskland har en Tesla Model S P85-ägare precis passerat milstolpen på en miljon tillryggalagda mil.

En bedrift uppnådd av Hansjörg Gemmingen, som tänker skriva in sin bedrift i rekordböckerna.

1,6 miljoner km för denna Tesla Model S

2019 indikerade en Tesla Model S P85-ägare i Tyskland, Hansjörg Gemmingen, att han hade rest mer än en miljon kilometer ombord på sitt elfordon som förvärvades 2014. Den 17 juni 2022 ville han dela med sig av ett nytt rekord på Twitter, hans fordon som nu visar 1 miljon miles på klockan, eller drygt 1,6 miljoner kilometer.

För att etablera sitt rekord ville Hansjörg Gemmingen köra över hela Europa och korsade framför allt Spanien, Belgien, Luxemburg, Danmark och Slovakien. Han red också i Kina. Tysken vill fortsätta sätta rekord i sin Tesla Model S, men han står inför ett allvarligt problem. Faktum är att om hans första motor fick köra 778 000 km, är Hansjörg Gemmingen nu på sin åttonde motor, de block som Tesla har installerat under de senaste åren har inte överskridit 200 000 km.

Den tyske föraren har indikerat att han skulle vilja kunna nå 2 miljoner kilometer ombord på sin Tesla under de kommande två åren. Att lösa motorproblemet skulle vara en viktig förutsättning för att slutföra detta projekt, men trots kontakt med den amerikanska tillverkaren är problemet fortfarande aktuellt. Så pass att Hansjörg Gemmingen funderar på att byta till Lucid innan han försöker sätta andra körrekord för elfordon.

Källa: Clean Technica

Relaterade Artiklar

Back to top button