Denna solmarkis kan snart ladda din bil hemma

PairTree © © Paired Power

Ett amerikanskt företag har utvecklat en minst sagt ny original och miljövänlig enhet för att ladda din elbil.

Det är en solmarkis, kallad PairTree.

En solmarkis för att ladda din bil?

Faktum är att det kaliforniska företaget Paired Power är mycket stolta över att presentera sin nya skapelse: PairTree. En kapell utrustad med 10 solpaneler (bifaces), under vilka man kommer att parkera sin elbil för att fylla på energin.

PairTree © © Paired Power

PairTree erbjuder motsvarigheten till en nivå 2 laddstation och är särskilt flexibel, eftersom den kan monteras/demonteras på fyra timmar och av endast två personer. Paired Power förklarar att det är fullt möjligt att skräddarsy PairTree, till exempel i ett företags eller en kommuns färger.

En flexibel och modulär laddstation

Förutom laddning för elfordon har PairTree även 120 V-uttag som kan användas för nöd- eller tillfällig ström. På laddningssidan indikerar det kaliforniska företaget att PairTree-markisen gör att du kan återvinna cirka 120 km självständighet per dag. Som tillval kan du lägga till ett batteri för att öka laddningseffekten.

Med sin modulära sida kan PairTree-markisen på bara några timmar förvandla en parkeringsplats till en laddstation. Naturligtvis är det möjligt att para ihop flera PairTree-stationer. ” Med traditionella soltak kan arenor vänta upp till två år innan de ansluts till det lokala elnätet, bara för att använda sina laddare säger Tom McCalmont, VD och medgrundare av Paired Power.

De första leveranserna är planerade till andra kvartalet 2023. På prissidan bör en komplett och bruksfärdig station visas upp till ett pris av cirka 60 000 dollar.

Källa: Electrek

Relaterade Artiklar

Back to top button