Denna kinesiska VPN avslöjar 5,7 miljarder bitar av personlig information

Personuppgiftsskydd © Shutterstock

Informationen förmedlades den 7 juli av en forskare från cybernyheter : en 626 GB ElasticSearch-instans öppnades på ett gratis virtuellt privat nätverk (vpn) Kinesiska. Den senare innehåller en databas med nästan 5,7 miljarder poster, inklusive användar-ID och IP-adresser.

Denna dataläcka är inte utan risk eftersom den kan göra det möjligt för den kinesiska regimen att åtala användare av Airplane Accelerates, VPN i fråga. Virtuella privata nätverk är särskilt populära i ett land som Kina där internetsurfning kontrolleras.

En VPN med flera gråzoner

Denna upptäckt fick forskargruppen att fortsätta sin undersökning av Airplane Accelerates, och det de hittade kommer inte att lugna de som huvudsakligen är intresserade av denna läcka. VPN sägs faktiskt vara från ett australiensiskt baserat moderbolag vid namn AP Network PTY Ltd.

Applikationen skulle använda HTTPS-protokollet, ett protokoll som genererar sin andel av problem, som Aras Nazarovas, chef för forskning om programvaran, påpekar: “ Beroende på hur den implementeras kan appen bara kryptera webbtrafik, inte trafik från operativsystemet (OS) eller andra appar. “.

Denna VPN skulle, om vi ska tro de åsikter som finns kvar på applikationssidan, ha flera tusen, till och med hundratusentals användare. Denna läcka kan därför få allvarliga återverkningar.

Otydlig datahantering från detta australiensiska företag

Genom att driva lite mer forskning om de juridiska aspekterna av ansökan, cybernyheter hittade metoder som var minst sagt misstänkta, som att begära åtkomst till användarnas foto- och videosensor, läsa dess kontakter eller till och med spela in ljud. Omotiverade förfrågningar om ett VPN.

Ett beteende som är förvirrande, särskilt eftersom applikationen inte har en egen integritetspolicy, länken som omdirigerar till den senare är tom. Det finns visserligen en sådan på moderbolagets hemsida, men vändningarna kan förvirra de berörda tjänsterna.

Tveksamma metoder som inte skyddar Airplane Accelerates-användare från att dela sina data. Trots alla dessa brister svarade VPN inte på kontakter från forskargruppen, som därför beslutade att avslöja fallet för allmänheten.

Källa: cybernyheter

Bästa VPN, 2022 års jämförelse

Hur väljer man den bästa VPN? Clubic har testat och jämfört prestanda och säkerhetsnivå för de bästa leverantörerna för att upprätta denna VPN-jämförelse
Läs mer

Relaterade Artiklar

Back to top button