Denna fantastiska robot drivs av en Raspberry Pi, men är långt ifrån billig

mybuddy © Elephant Robotics

Elephant Robotics har precis presenterat en ny robot… utrustad med en Raspberry Pi 4 ! myBuddy 280-Pi har två ledade armar och en helt överraskande form.

Denna robot syftar till att träna kodning på olika språk på ett roligt sätt.

En fullarmsrobot…

En liten påminnelse, Elephant Robotics är ett kinesiskt företag som specialiserat sig på industriell robotik. Det skapar robotarmar för specialiserade industrier, men även robotbaserade husdjur. Det var därför hon som utvecklade myBuddy-roboten.

Den har två flexibla armar med vardera sex leder och styrs oberoende av varandra. Han kan vända sig helt på egen hand och utföra flera komplexa uppgifter med sina armar tack vare förlängningar som klor, händer eller en pump. Den kan också lyfta upp till 250 kg, och dess armar kan rotera 165° i båda riktningarna.

Drivs av den berömda Raspberry Pi 4, en “single board nano-dator”, är den också utrustad med en interaktiv skärm och två kameror som används för ansiktsigenkänning. Roboten använder dessa för att känna igen objekten den uppfattar och läsa QR-koder. Dessutom kan hans armar styras från joysticken på ett virtual reality-headset.

…som utbildar dig genom att lära dig

Ett riktigt läromedel, det är möjligt att programmera myBuddy-roboten i C++, Python, Arduino, C# och Javascript. Kodbibliotek för Arduino, Python, C# och C++ är tillgängliga för nedladdning från Elephant Robotics webbplats.

Du kan också installera applikationer och styrprogram på myBuddy: den är kompatibel med mer än 100 kontrollgränssnitt. Så småningom kan du lära honom ett särskilt beteende, koreografi eller teknik, som att spela ett instrument eller stapla föremål. Således, tack vare denna lilla robot, förbättrar du din utvecklarkapacitet och du anpassar den efter dina behov.

Raspberry Pi är speciellt utformad för att tillåta nybörjare att träna programmering. Dess flexibilitet och låga pris har gjort det till ett oväntat mästerverk i teknikvärlden. Tyvärr återspeglas denna prisvärda aspekt långt ifrån av myBuddy-roboten, som kostar nästan 1 700 euro.

Källa: Toms hårdvara

Relaterade Artiklar

Back to top button