Denna elektriska träcykel har stil… och priset som matchar

Sojourn ebike

Det lilla amerikanska företaget Sojourn Cyclery erbjuder en ny modell av elcykel tillägnad staden… med en ram helt i trä. En kuriosa lika ovanlig som dyr.

Räkna mer än 9 000 euro om du vill skaffa en modell av Elettrico, som fortfarande kommer med några intressanta funktioner.

En naturlig cykel

I USA, på landsbygden i Ohio, finns det lilla företaget Sojourn Cyclery, specialiserat på konstruktion av träcyklar. Varumärket har tillkännagett sin helt nya modell, den första i sitt slag för det: Elettrico, en elcykel som är lämplig för staden och som ligger kvar i samma stil som tidigare Sojourn Cyclery-produktioner.

Så ja, det är lätt att tvivla på soliditeten hos en sådan maskin som måste stå emot de många vibrationerna och andra stötarna vid daglig användning. Men företaget försäkrar det, stommen designad med svart valnötsträ är 50% starkare än en stålram enligt resultaten av motståndstester. Den senare visade att den behövde ett tryck på 544 kg innan den gav efter, mot 363 kg för stål.

Det finns inte mycket teknisk information om denna cykel, som annars är väldigt trevlig. Den är känd för att ha 11 växlar och har en räckvidd på cirka 149 kilometer efter 4 timmars laddning, vilket är fullt tillräckligt för stadsbruk. Du vet det och vi kommer att upprepa det, Elettrico är absolut inte för alla, eftersom försäljningspriset är cirka 9 400 euro.

Om samma ämne:
Mini Cooper-tillverkaren börjar börja med elcyklar

Källa: Självutveckling

Relaterade Artiklar

Back to top button