Denna camping i Nederländerna har drivits av en Atari 1040 ST i nästan 35 år

Camping och Atari 1040 ST © Viktor Bart

Med ett “inhouse”-program för att ta hand om bokningar och lediga platser i fält.

Viktor Bart är en YouTuber som specialiserat sig på retromaskiner. På sin kanal publicerar han regelbundet videor för att frammana här Silicon Graphics Indy-maskinerna från början av 90-talet, där vad han anser vara det bästa Pentium III-moderkortet som någonsin designats.

Hans senaste video borde roa många veteraner inom persondatorer: han presenterar faktiskt en campingplats baserad i Nederländerna vars särdrag är att skötas av en Atari ST.

Läs också:
Nya USB-C- och USB4-logotyper för att göra saker tydligare

35 år av god och lojal tjänst

I det här fallet använder ägaren av campingen, Frans Bos, en 1040 ST-modell för att sköta Camping Bohmerwald som ligger i den sydöstra delen av landet, inte långt från Maastricht.


Han förklarar att han använder Atari för att hantera bokningar och registrera sina campingkunder. För att göra detta har Frans Bos även skrivit en egen mjukvara som han har uppdaterat år efter år. För Mr. Bros var 1040 ST ett utmärkt val på grund av dess kraft – för tiden så klart – och i synnerhet närvaron av 1 MB RAM när många andra maskiner var begränsade till 512 KB.

Ganska underhållande, med tanke på de framsteg som gjorts på detta område de senaste åren, förklarar Frans Bos att han fortfarande använder sin Atari 1040 ST eftersom han kommer igång “så snabbt”: han specificerar att när hans moderna dator är användbar, har han redan varit kunna använda sin Atari ST.

Som vår kollega från speldatorRich Stanton, Frans Bos gick lite vilse i vissa siffror: han nämner ett köp 1985 medan 1040 ST släpptes först 1986… vi kommer att säga att efter alla dessa år är ett årsfel ingen stor sak.

Källa: speldator

Relaterade Artiklar

Back to top button