Denna amerikanska användare exploderar Starlink-anslutningsrekordet med 300 Mbit/s på klockan!

starlink © Starlink

Ett fallande flöde nåddes på en söndagsmorgon på landsbygden i delstaten Wisconsin. Uppströms hastighet och ping är å andra sidan mindre smickrande.

På Reddit rapporterar en användare ganska imponerande hastigheter som erhållits tack vare sin Starlink-anslutning. Speedtest-skärmdumpen indikerar 301 Mbits/s vid nedladdning och 20,5 Mbits/s vid uppladdning. Dessa är verkligen ganska ovanliga värden för tjänsten.

debitstarlink © DullKn1fe

Mycket instabila flöden

Författaren, som publicerar under pseudonymen DullKn1fe, anger att han fått dessa resultat på en söndagsmorgon. Han bor på ett landsbygdsområde i norra centrala Wisconsin (en delstat som också ligger i norra centrala USA), i ett öppet område och utan andra Starlink-användare i närheten.

Det tidigare hastighetsrekordet för Starlink går tillbaka till mars. En annan Reddit-användare, NelsonMinar, från Grass Valley, Kalifornien, rapporterade nedladdningshastigheter på 299 Mbps.

Dessa flöden är fortfarande exceptionella och framför allt mycket fluktuerande. NelsonMinar hade automatiskt läst av värdena under en period av 7 dagar. Under denna observationsperiod översteg uppladdningshastigheterna regelbundet 200 Mbits/s, men sjönk också ofta under 50 Mbits/s. Det lägsta registrerade värdet var rent ut sagt 1,23 Mbit/s!

followedstarlink7day © NelsonMinar

Vi pratar också om “rekord”, men vet att i maj 2021, under betafasen i Tyskland, hade testaren 219gaming spelat in en nedladdningshastighet på 560 Mbits/s.

560starlink © 219gaming

Mediannedladdningshastigheter snarare runt 100 Mbits/s i USA och Frankrike

För att ta lite höjd (ingen ordlek) på dessa hastigheter, en artikel av okla ger en mer allmän översikt. Sajtens senaste rapport är från mars 2022 och täcker fjärde kvartalet 2021.

Han berättar att medianhastigheten för Starlink i USA var 104,97 Mbits/s (nedladdning) och 12,04 Mbits/s (uppladdning). Flödena visade sig vara ganska varierande beroende på zonerna. Den snabbaste mediannedladdningshastigheten var i Miami Date County, Florida på 191 Mbps. Columbia County, Oregon hade de lägsta resultaten, med en medianuppladdningshastighet på 64,95 Mbps.

starlinkdebitUSA © Ookla

starlinkdebitUSA © Ookla

Rapporten avokla innehåller data från 15 länder, inklusive Frankrike. Så var medveten om att i Frankrike var mediannedladdningshastigheterna 102,15 Mbits/s och medianmängderna 19,84 Mbits/s under de sista månaderna av 2021.

starlinkdebitfrance © Ookla

Om samma ämne:
Det var allt, Starlink är officiellt tillgängligt för semi-nomadiskt bruk

Källor: Reddit 1, Reddit 2, okla

Relaterade Artiklar

Back to top button