Den största konkurrenten till Twitter, gratis och decentraliserat, kommer till Google Play Store

Mastodon Android © (Bild: Mastodon)

Bredvid Facebook, Tick ​​tack, Twitter, Instagram och andra snapchatnu gör Mastodon sig ett namn på Spela butik från Android.

Ett alternativt socialt nätverk, skapat för lite över fem år sedan nu.

Mastodon äntligen på Play Store!

Mastodon, som lanserades i slutet av 2016 och utvecklades av en ung tysk utvecklare på bara 20 år, är ett socialt nätverk av mikrobloggtjänst, generellt jämfört med Twitter. Till skillnad från blue bird-nätverket är Mastodon ett program med öppen källkod, både decentraliserat och gratis, vilket tillåter skapandet av instanser som användaren kommer att prenumerera på.

Mastodon © (Bild: Mastodon)

Mastodon låter dig publicera meddelanden, men även bilder, GIF:er och olika innehåll, med inte en begränsning på 280 tecken här, utan 500 (eller ännu mer beroende på instans). Nätverket framställs ofta som en “gratis Twitter” och saknar all censur och reklam.

Även om Mastodon är tillgängligt i mer än fem år redan, kommer Mastodon i början av 2022 till Android Play Store, i form av en officiell applikation. “ Istället för en enda webbplats är det ett nätverk av miljontals användare i oberoende gemenskaper som alla kan interagera med varandra sömlöst “, förklarar utvecklarna.

Om samma ämne:
Varför ber Mastodon om att källkoden för Trumps sociala nätverk ska släppas?

Källa: Android-polisen

Relaterade Artiklar

Back to top button