Den snabbaste laddstationen för elbilar i världen finns, och den är schweizisk

Elbil

Medan laddningen av elbilar
fortfarande är en av huvudbromsarna för många, har ABB designat en station som kan sopa bort deras motvilja. Det schweiziska företaget är stolt över att ha skapat den snabbaste laddstationen i världen.

Kallas Terra 360, den kan ladda upp till fyra fordon samtidigt och ge dem en räckvidd på 100 kilometer på tre minuter platt.

Den snabbaste laddstationen i världen

ABB har presenterat Terra 360, dess nya laddstation för elfordon som sägs vara världens snabbaste. Det måste sägas att löftet är lockande: 15 minuter för att ladda vilken elbil som helst och tre minuter för att återvinna 100 kilometers autonomi, enligt argumentet från det schweiziska företaget. Tack vare dynamisk kraftfördelning kan den modulära laddstationen ladda upp till fyra bilar samtidigt.

Med en maximal effekt på 360 kW är den lämplig för alla typer av fordon, allt från skåpbilar till lastbilsflottor. Den är därför avsedd för både företag och offentliga platser, inklusive köpcentrumparkeringar, motorvägsrastplatser, bensinstationer, närbutiker m.m.


En ankomst till Europa mycket snart

I praktiken kommer stationen att förses med ett belysningssystem som indikerar ett fordons laddningsstatus. En funktion som är lika användbar för användare som laddar sin bil som de som väntar på sin tur. Observera att terminalerna kommer att vara helt anpassningsbara. De kan visa varumärkeslogotyper och inkludera en 27-tums reklamskärm för att sända både bilder och videor.

Terra 360 kommer först att anlända till Europa i slutet av 2021 och sedan expandera till andra marknader senare under 2022, inklusive USA, Latinamerika och Asien. ” Med regeringar runt om i världen som utarbetar policyer som främjar elfordon och laddningsstationer för att bekämpa klimatförändringarna, är efterfrågan på laddningsinfrastruktur för elbilar, särskilt snabba, bekväma och lättanvända laddningsstationer, starkare än någonsin. Med laddningsalternativ som möter en mängd olika behov är Terra 360 nyckeln till att möta denna efterfrågan och påskynda införandet av e-mobilitet runt om i världen. kommenterade Frank Muehlon, ordförande för ABB:s E-mobility-division.

Om samma ämne:
Storbritannien: kommer nya byggnader snart att behöva ha laddare för elfordon?

Källa: ABB

Relaterade Artiklar

Back to top button