Den senaste elskotern signerad NIU anländer till Europa

UNI

Det kinesiska märket NIU tar med sin nya serie elektriska skotrar till den europeiska kontinenten: MQi GT EVO, förbättrade versioner av MQi GT, annonseras som snabbare, kraftfullare och bekvämare. Dessa nya elektriska skotrar lovar idealiska egenskaper för elektrisk stadsmobilitet, till ett pris som är lite lägre.

MQi GT EVO-skotern spelar fortfarande tungviktsmässigt när det gäller prestanda genom att direkt attackera 125cc-bensinmotorerna på marknaden.

En seriös konkurrent

MQi GT EVO är den mest kraftfulla skoter som utvecklats av det kinesiska märket NIU och går in på den europeiska marknaden, en av de viktigaste för företaget efter Kina. Den är lämplig för stadstrafik med en längd på 1,9 meter och 81 cm på höjden, allt i en design som uppenbarligen är väldigt lik den hos sina storebröder MQi GT och MQi+ Sport.

Scootern utmärker sig framför allt för sin tekniska förmåga och dess komponenter: den är utrustad med en 72 V och 5000 W motor som drivs av ett fjärde generationens NIU Energy Lithium-batteri på två gånger 26 Ah. MQi GT EVO lovar alltså att klättra upp till 100 km/h beroende på vilket körläge som används, mot 70 km/h för grundversionen av GT, för en räckvidd på upp till 75 km.

Tre körlägen kan därför väljas: Eco, för att köra ekonomiskt upp till 45 km/h; Dynamisk, för dagliga resor upp till 75 km/h och Sport, som satsar på acceleration och en toppfart, som vi sett, på 100 km/h. En hastighet svår att uppnå om de 275 kg nyttolasten är fylld (gods eller förare plus passagerare).

Stadskomfort

NIU elskoter kan laddas på 5 timmar beroende på märke och har en design som kombinerar komfort och prestanda. 14-tumshjulen, tillagda till en markfrigång på 180 mm, erbjuder betydande navigeringskomfort på stadsvägar. De främre och bakre hydrauliska bromsarna kommer, enligt NIU, för att förbättra kvaliteten på åkturen, särskilt eftersom de stöds av ett återvinningssystem för bromsenergi.

Sätet är 30 % längre än för MQi GT-modellen för att lättare kunna transportera en andra person. Slutligen är NIU-skoterns LCD-instrumentpanel helt anpassningsbar och visar information som batteristatus, körläge, hastighet och energiförbrukning. Det är också möjligt att geolokalisera och styra maskinen med hjälp av NIU:s interna applikation.

MQi GT EVO marknadsförs nu i Europa i fem färger till ett utgångspris på 4 999 euro, de olika möjliga köphjälpmedlen borträknat.

NIU MQi GT-test: en effektiv och prisvärd elscooter

Även om det inte nödvändigtvis är särskilt välkänt för allmänheten, är NIU en tillverkare med gedigen erfarenhet inom området elektriska skotrar. Och med NIU MQi GT erbjuder den en framgångsrik modell med en attraktiv prisposition med tanke på de tjänster den erbjuder.
Läs mer

Källa: Electrek

Relaterade Artiklar

Back to top button