Den påstådda uppfinnaren av Bitcoin kommer inte att ge bort hälften av sin enorma förmögenhet till familjen till sin avlidne partners

Bitcoin

Craig Wright är en australisk utvecklare som idag säger sig vara grundaren av kryptovaluta, som han skulle ha designat 2008, på höjden av finanskrisen. Familjen till David Kleinman, en av hans medarbetare sedan han dog, gör anspråk på hälften av hans förmögenhet i bitcoinseftersom det hävdar att det till stor del har bidragit till födelsen av denna kryptovaluta.

Begäran avslogs av en domstol i Florida, men fallet väcker fortfarande många frågor. Som en påminnelse vet vi namnet på skaparen av Bitcoin, Satoshi Nakamoto, men hans ansikte är fortfarande okänt och hans sanna identitet väcker frågor.

Identiteten för skaparen av Bitcoin är fortfarande mystisk

Frågan är fortfarande brännande: är Craig Wright, en 51-årig datavetare, som han påstår sig vara och kommer han en dag att ge bevis på sin förmögenhet, mer än 1,1 miljoner bitcoins? Kryptogemenskapen, på jakt efter svar, ber honom att bevisa att han äger dessa valutor, utvunna i början av Bitcoin, vilket skulle bekräfta att han verkligen är skaparen av denna virtuella valuta.

Och hur är det med David Kleinman, en kollaboratör som dog 2013 vid 46 års ålder, vars familj hävdar att han var avgörande i utformningen av denna valuta? Efter en rättegång som varade i en vecka bestämdes det att den i slutändan inte kommer att påverka hälften av Wrights förmögenhet, beräknad till mer än 50 miljarder dollar. Samarbetet mellan de två männen är faktiskt inte ursprunget till Bitcoin, specificerar Wright.

Under rättegången kan jurymedlemmarna ha hört anekdoter om skapandet av kryptovalutan, men Wright lämnar medvetet utrymme för tvivel. Det verkar som att Satoshi Nakamoto faktiskt är en grupp människor som grundade grunden för kryptovaluta 2008.

Wright lovar att bevisa sin identitet i slutet av rättegången

Craig Wright har lekt katt och råtta med reportrar och medlemmar av bitcoin-communityt i flera år. Det skulle räcka för honom att bevisa att han har mer än en miljon bitcoins i sin ägo för att intyga att han verkligen är skaparen, men han har vägrat att göra det sedan 2015.

Å andra sidan lovade Wright att bevisa sin identitet i slutet av domen. Han indikerade också att han kommer att donera en del av sin förmögenhet till välgörenhet när identiteten på skaparen av Bitcoin äntligen avslöjas för allmänheten.

Köp Bitcoin (BTC): jämförelse av de bästa kryptovalutaplattformarna – Clubic

När man påbörjar köp, försäljning eller handel med kryptovalutor som Bitcoin, är valet av utbytesplattform inte att ta lätt på. Utöver oro för transaktionsavgifter och säkerhet, erbjuder varje plattform olika funktioner som inte kommer att intressera en engångsköpare och en erfaren handlare på samma sätt. Vårt urval utvärderar de bästa kryptovalutaplattformarna och beskriver kriterierna att ta hänsyn till för att komma igång på ett säkert sätt. Vilken är den bästa kryptovalutabörsen (uppdaterad juni 2022)?
Läs mer

Källa: Väktaren

Relaterade Artiklar

Back to top button