Den pågående branden i Gironde är synlig från rymden

Sydvästbränder © Météo France

Skogsbränder härjar just nu i sydvästra Frankrike. Och dessa exceptionella händelser genom deras omfattning, men också deras gravitation kan ses flera kilometer ovanför våra huvuden.

De extrema temperaturerna som korsar landet i sommar, tillsammans med en aldrig tidigare skådad torka, orsakar gigantiska bränder i sydväst. Gironde och Landes är särskilt drabbade. Under de senaste timmarna har ytterligare 7 400 hektar lagts i aska i dessa två avdelningar. Lågorna når till och med flera meters höjd, vilket gör brandmännens arbete mycket komplicerat.

Ett drama observerat från rymden

I veckan publicerade Météo France ett foto som gör att vi bättre kan förstå omfattningen av bränderna. De senare är faktiskt synliga på satellitbilderna. Den franska meteorologiska tjänsten anger i förbigående att ångorna lämnar både i riktning mot Atlanten och Medelhavet. De bränder som för närvarande pågår i Jura verkar också förekomma på bilden i fråga.

Tyvärr bör dessa katastrofer inte stoppas omedelbart. Endast kraftiga regn kommer att kunna hjälpa brandmännen att få bränderna under kontroll. Om observationerna från rymden är storslagna är faran på torra land å sin sida mycket närvarande.

Källa: Meteo Frankrike

Relaterade Artiklar

Back to top button