Den officiella Samsung Galaxy S21 FE 5G! Vilka är dess styrkor och svagheter?

Samsung Galaxy S21 FE 5G © © Samsung

Vi slutade tro att det skulle hända! Efter månader av kitslig och övergripande förseningar orsakade av komponentbrist har Samsung just lyft på slöjan för sin nya smart telefon mellanklass: Galaxy S21 FE 5G.

I enlighet med de senaste ryktena har den sydkoreanska tillverkaren därför utnyttjat spänningen kring CES i Las Vegas för att formalisera efterföljaren till Galaxy S20 FE.

Lillebror till Galaxy S21 saknar inte panache

Helt i linje med S21-familjen, Galaxy S21 FE 5G sticker ut som den mest prisvärda modellen av partiet. Men det betyder inte att alltför stora eftergifter måste göras. 10 månader efter lanseringen från Galaxy S21, S21 + och S21 Ultra drar smartphonen fortfarande nytta av toppmoderna komponenter – upp till en viss punkt.

Låt oss sammanfatta. Galaxy S21 FE 5G kommer i form av en 6,4-tums platt Dynamic AMOLED 2X-skärmsmartphone, som kan visa Full HD + definition med en maximal frekvens på 120 Hz. Samsung lovar 240 Hz-sampling för vätskeinteraktioner. Skärmen är stansad i mitten för att hysa en 32 megapixel fotosensor.

Samsung Galaxy S21 FE 5G © © Samsung

På den interna klocksidan förlitar sig S21 FE 5G på den trogna Snapdragon 888, välkänd för våra tjänster. Den kan konfigureras från 6 till 8 GB RAM (LPDDR4) och kommer att ha upp till 256 GB. Ett 4 500 mAh batteri fullbordar paketet. Observera att den kan laddas upp till 25 W trådbundet och 15 W trådlöst. Samsung vill dock påpeka att det inte finns någon laddare i smartphoneboxen.

Äntligen kommer telefonen att lansera Android 12 med One UI 4 vid rodret. Tre års säkerhetsuppdateringar garanteras av tillverkaren. Smarttelefonen är också resistent mot nedsänkning tack vare sin IP68-certifiering. Två egenskaper som, det måste sägas, är ganska sällsynta i mellansegmentet. Många marknadsför verkligen mer prisvärda enheter, men med dålig mjukvaruövervakning och noll motstånd mot externa element.

Samsung Galaxy S21 FE 5G © © Samsung

En daterad, men kapabel fotoinställning

För bilden, Samsung förblir på säkra värden. I verkligheten förändras inte konfigurationen jämfört med Galaxy S20 FE.

Det finns en trio av sensorer som består av en 12-megapixel vidvinkel (1/176″; f/1,8; 1,8 µm), en 12-megapixel ultravidvinkel (1/3,0″; f/2,2; 1,12 µm ) och ett 8 megapixel teleobjektiv (76 mm brännvidd; f/2,4).

Samsung Galaxy S21 FE 5G © © Samsung

Tillverkaren utökar inte videokapaciteten hos sin smartphone, men vi kan satsa utan att bli för blöta på 4K vid 60 fps, åtminstone på huvudsensorn. Som sagt ovan kommer den främre fotomodulen att ha 32 megapixlar och erbjuda ett 80° synfält.

Slutligen, notera att om fotokonfigurationen inte ändras, kommer naturligtvis ansträngningar att ha gjorts av Samsung för att förbättra sina algoritmer och erbjuda bättre kvalitet på bilder. Bidraget från Snapdragon 888 och dess ISP (bildsignalprocessor) kommer också att påverka bildbehandlingen.

Samsung Galaxy S21 FE 5G: pris och tillgänglighet

Du gissade rätt, Samsung planerar inte att släppa en Galaxy S21 FE i 4G-version. Vi börjar därför i år på en unik modell, som kommer att finnas till försäljning nu. Fyra färger kommer att finnas tillgängliga: vit, lavendel, oliv och grafit.

När det gäller priset så förändras ingenting jämfört med förra året. I versionen 6+128 GB börjar Galaxy S21 FE 5G på 759 euro, och klättrar upp till 829 euro för modellen med 256 GB lagringsutrymme. Kom ihåg att det inte är möjligt att utöka minnet på smarttelefonen via ett SD-kort; så alternativet för bättre förvaring är ingen dålig idé.

En ganska aptitretande smartphone, även om priset gör den till en av de dyraste i sin kategori. Det måste sägas att det nuvarande priset på den klassiska Galaxy S21 gör denna nya modell en otjänst: den senare faller regelbundet under 700 euro under försäljningsperioder.

Samsung Galaxy S21 FE 5G specifikationsblad © © Samsung

Bästa Samsung-smarttelefon: vilken smartphone ska jag köpa 2022?

Samsung är det mest sålda smartphonemärket i världen. En popularitet som det koreanska företaget har skapat genom åren med sitt Galaxy-sortiment, som det har minskat i S, A, Fold och Flip-versioner. Inte alltid lätt att sortera! Redaktionen har därför valt ut de bästa Samsung Galaxy-smarttelefonerna åt dig.
Läs mer

Källa: Samsung

Relaterade Artiklar

Back to top button