Den offentliga betaversionen av iOS 16 är här! Ta reda på hur du installerar det på din iPhone

iOS 16 Illustration © © Mathieu Grumiaux för Clubic

Efter en betafas reserverad för utvecklare kommer iOS 16 äntligen i offentlig beta. Om du har en ny iPhone förklarar vi steg för steg hur du installerar den nu på din enhet.

Förbättrat koncentrationsläge, enklare fotobeskärning, nya funktioner till applikationerna Mail och Messages, olika gränssnittsändringar, ny låsskärm med hög grad av anpassning… Detta är bara några av de många nya funktioner som erbjuds av iOS 16. Förväntas i slutversionen i höst, när iPhone 14 ska vara redo att komma ut på marknaden, har den nya versionen av operativsystemet visats i några veckor redan genom betaversioner avsedda för utvecklare. Nu kan alla komma åt den. För den här veckan, och som utlovat av Apple i början av juni, är konsumentbetan för iOS 16 tillgänglig. Clubic passar därför på att visa dig hur du installerar den utan ytterligare dröjsmål.

iOS 16 på din iPhone på bara några minuter

Först och främst måste vi påpeka att installationen av denna första offentliga beta av iOS 16 inte är helt utan risk. OS är ännu inte i stabil version. Det rekommenderas därför, om det inte redan är gjort, att göra en säkerhetskopia av din iPhone. Observera att installation av iOS 16 endast kan göras på en iPhone 8 eller nyare modeller.

Dessa förtydliganden görs, ta med din enhet för att påbörja installationen.

  • Gå till Apples betasida via Safari. Användningen av en annan webbläsare än Apples kan äventyra driften, specificerar XDA-utvecklare ;
  • Klicka på knappen “Registrera” i blått och identifiera dig sedan;
  • Välj iOS 16 från listan över tillgängliga system;
  • Klicka på omnämnandet “Registrera din iOS-enhet”, synligt i blått i första stycket;
  • Du kommer att uppmanas att säkerhetskopiera din iPhone. Gör detta vid behov;
  • Klicka på profilnedladdningsknappen, fortfarande i blått, klicka sedan på “Tillåt”;
  • Gå till din iPhones inställningar, där fliken “Nedladdad profil” normalt ska visas (du kan också hitta den under fliken Allmänt > VPN och enhetshantering). Klicka på den här fliken och sedan på “Installera”;
  • Starta om din iPhone genom att följa instruktionerna som visas på skärmen;
  • När iPhone har startat om, gå till Inställningar och sedan till Programuppdateringar;
  • Installera iOS 16 beta som alla andra uppdateringar.

Var försiktig, du är på en betaversion…

Som nämnts ovan är iOS 16 ännu inte slutfört. Buggar kan därför vara att beklaga, och alla nödvändiga optimeringar har ännu inte gjorts. Du kan därför ställas inför stabilitetsproblem, blockeringar, fel eller till och med minskad autonomi.

Om du har en andra iPhone tillgänglig kan det därför vara en bra idé att installera iOS 16 på den istället för din huvudiPhone. Se annars till att säkerhetskopiera din enhet så att du kan rulla tillbaka om något går fel.

Källa: XDA-utvecklare

Relaterade Artiklar

Back to top button