Den nya “THOR”-algoritmen som kommer att rädda oss från massutrotning: så här fungerar det

där asteroidhot det kan aldrig tas lätt på. A asteroid bara tio kilometer bred förstördehela arter av dinosaurier föra planeten in i en istid 66 miljoner år sedan.

En liknande händelse skulle nu kunna göra släcka människor. Och det är därför forskare försöker ta reda på, samt ta reda på hur man stoppar ett hot av denna storleksordning från att närma sig jorden. Nyligen rapporterades det att Kina planerar att skicka raketer ut i rymden för testa en teknik som gör att landet kan avleda asteroider. Men nu har en kommit fram i ljuset ny teknologi vilket kommer att tillåta oss att spåra asteroider som är bortom kapaciteten hos de mest kraftfulla rymdteleskopen. Hans namn är THOR.

Algoritmen utvecklades först av Mario Juricdocent i astronomi och chef förDiRAC Institute (Dataintensiva Forskning inom astrofysik och kosmologi) vid universitetet i Washington Och Joachim Moeyensen doktorand från samma universitet.

En kraft bortom fantasi

För att visa kraften i programmet användes det för att identifiera asteroider i solsystemet. Efteralgoritm returnerade sina resultat, den Minor Planet Center i International Astronomical Union bekräftade upptäckten och fastställde att algoritmen verkligen var kapabel till korrekt upptäcka närvaron av asteroider.

berättade Juric SciTechDaily:

För närvarande, THOR körs på en astrodynamisk plattform molnbaserad ringa upp Analys och kartläggning av asteroidupptäckt (ADAM) och letar efter asteroider som är utanför utbud av teleskop.

“, han sa Matthew Holmandynamisk och expert på sökalgoritmer al Centrum för Astrofysik, Harvard Och Smithsonian.

Relaterade Artiklar

Back to top button