Den nya MacBook Pro M2 skulle komma i början av 2023

macbook pro © Apple

Massproduktion kommer att påbörjas under fjärde kvartalet 2022. Men den stora frågan gäller framför allt deras processorer: kommer de fortfarande att vara M2s graverade i 5 nm?

I juni förra året, under WWDC 2022, presenterade Apple sitt M2-chip. Den utrustar för närvarande två datorer, nu tillgängliga för köp, Macbook Air M2 och Macbook Pro 13 M2. Chipet borde logiskt sett integrera andra Apple-maskiner, och kanske 14- och 16-tums MacBook Pros. Redan i juni föreslog Mark Gurman en lansering av dessa två produkter i slutet av 2022 eller början av 2023. I en nyligen tweet bekräftar analytikern Ming-Chi Kuo dessa anklagelser. Den förmodar massproduktion från fjärde kvartalet 2022.

M2 i 5 eller 3 nm?

Ming-Chi Kuo tror att dessa två maskiner alltid kommer att vara beväpnade med en M2 graverad i 5 nm av TSMC. Andra rykten framkallar dock M2 Pro eller till och med M2 Max-versioner tillverkade i 3 nm, fortfarande av den taiwanesiske grundaren.

Ta allt detta med en nypa salt, eftersom massproduktion av M2 i 3 nm från slutet av året inte är helt utesluten. Faktum är att vi berättade om det förra april, TSMC planerar att nå denna milstolpe före 2023.

3nm chips med fler GPU-kärnor?

Det är uppenbart att det finns en hel del motstridiga uppgifter om Apples och TSMC:s planer för tillfället. Apple-varumärket bör klargöra situationen om några veckor under en konferens med fokus på Mac och iPad som anordnas nästa oktober. Detta kan också vara en möjlighet för företaget att introducera nya modeller, nämligen en iPad Pro M2, en iPad 10e generation och en Mac Mini M2.

För ordens skull mobiliserar M2 upp till 8 CPU-kärnor och 10 GPU-kärnor. Precis som med M1 kommer Apple sannolikt att erbjuda uppgraderade versioner av sin SoC, de tidigare nämnda M2 Pro och M2 Max. Dessa kan öka antalet GPU-kärnor (upp till 32) och dra fördel av TSMC:s N3-nod.

Källa: Gränsen

Relaterade Artiklar

Back to top button