Den nya iPhone SE skulle undvikas … till den grad att den orsakar problem för Apple

iPhone SE 2022-test © © Pierre Crochart för Clubic

Apple skulle ha problem med att sälja sin iPhone SE 2022. Detta är vad vi lär oss av Ming-Chi Kuo, som pekar på lägre försäljning än förväntat. Andra källor tror att Apple redan har tvingats skära i produktionen för Iphonen nybörjarnivå.

I våra spalter kritiserades iPhone SE 2022 för priset, bristen på nyhet och åldrande fotodel, och iPhone SE 2022 skulle ha svårt att hitta en köpare. Enligt Ming-Chi Kuo, analytiker för TF International Securities, ofta välinformerad, skulle enheten dra nytta av lägre försäljning än de som ursprungligen beräknades av Apple. Andra källor citerade av AppleInsider prata om logistiska förändringar för enheten, vars produktion redan har minskat.

Inte tillräckligt många köpare för iPhone SE 2022?

Det måste sägas att med undantag för sin nya 5G-anslutning ändrar iPhone SE 2022 knappast formeln jämfört med sin föregångare. Dessutom kommer smarttelefonen in på marknaden när covid-19-pandemin är på uppgång igen i Kina och i samband med kriget i Ukraina. Två händelser som kan spela en roll i den svaga försäljningen av enheten, föreslår AppleInsider.

I sin tweet förlitar sig Ming-Chi Kuo dock på att kontrollera lager i Apple Stores, och inte på industriella källor … till skillnad från Nikkei Asia, som rapporterar för sin del att Apple skulle ha beställt 20 % av mindre iPhone SE till sina underleverantörer för nästa kvartal.

3 miljoner färre iPhone SE i Apple-beställningar

Specifikt kan detta representera upp till 3 miljoner färre tillverkade enheter. Så många iPhone SE som inte kommer att säljas när analytiker förutspådde upp till 30 miljoner sålda enheter under det första året på marknaden.

Parallellt, AppleInsider rapporterar att Apple också har minskat sina beställningar på iPhone 13 och AirPods. I det första fallet är det en klassisk dynamik då lanseringen av iPhone 14 gradvis närmar sig. Det är dock inte känt vilka modeller av AirPods som påverkas av denna produktionsnedgång.

Om samma ämne:
Observera att iOS 15.4-uppdateringen kan påverka batteritiden på din iPhone

Källa: AppleInsider

Relaterade Artiklar

Back to top button