Den nya instegselektriska BMW:n avtäcks, upptäck den på bilder

BMW iX1 © (Bild: BMW)

BMW formaliserar sin nya kompakta SUV, och 100% elektrisk : iX1.

En nollutsläppsmodell som kommer att stödjas av två plug-in hybridmodeller och två andra termiska motorvarianter med 48 V mild hybridiseringsteknik.

Den lilla BMW iX1 är officiell!

Den tyska tillverkaren BMW tillkännager nästa oktober ankomst av sin nya BMW X1-serie. Den sistnämnda kommer att bestå av fyra varianter vid lanseringen (två i bensin och två i diesel), och kommer snabbt att följas av BMW iX1 xDrive30, utrustad för sin del med 100% elmotorisering.

I katalogen kommer vi även så småningom att hitta två laddningsbara hybridmodeller och två termomotorvarianter med 48 V lätt hybridisering.

BMW iX1

För BMW är det säkert: Den kompakta SUV:n utrustad med den senaste BMW eDrive-tekniken kommer därför att ge en stor drivkraft för den accelererade tillväxten av elektrisk mobilitet “. Notera att denna BMW iX1 xDrive30 kommer att bli märkets första elektriska fyrhjulsdrivna modell i premium-kompaktsegmentet.

430 km räckvidd

På motoriseringssidan hittar vi här två framdrivningsenheter integrerade på framaxeln och på bakaxeln, för en total effekt på 313 hk / 230 kW, utan att glömma ett vridmoment som uppgår till 494 Nm. associerat med en xDrive all- hjuldriven, och lovar föraren att övervinna 0 till 100 km/h på 5,7 sekunder.

BMW iX1

När det gäller batteriet lovar BMW integrationen av optimerad laddningsprogramvara, som påminner om den hos BMW i7, och ett högspänningsbatteri som ligger platt i bilens underrede, vars energitäthet tillåter autonomi på cirka 430 km.

BMW iX1

Ombord kommer standard BMW Live Cockpit Navigation Plus, med en iDrive-upplevelse baserad på BMW OS 8.0. Skärmen kommer att vara helt digital, med en 10,2″ telefonlur och en 10,7″ pekkonsol. Naturligtvis kommer BMW iX1 att vara kompatibel med Apple CarPlay och Android Auto.

Priserna på denna nya BMW iX1 har ännu inte tillkännagivits, men vi vet redan att den termiska versionen (sDrive18i First Edition) kommer att erbjudas från 42 750 €.

Källa: Electrek

Relaterade Artiklar

Back to top button