Den mindre Raptor Lake kommer att ta över den “gamla” Alder Lake-arkitekturen

Intel Raptor Lake © Intel

Framtiden 13e generation av processorer Intel verkar därför behöva gå över två arkitekturer.

Med all sannolikhet kommer Intel mest officiellt att presentera sina nya Raptor Lake-processorer under Intel Innovation-eventet den 27 och 28 september.

Fördubbling av effektiva kärnor

Inför denna presentation gjordes olika bilder offentliga. Det mesta av den information som sålunda spridits har framför allt bekräftat de många ryktena.

Intel Raptor Lake-bild © TechPowerUp

Några särskilt tränade ögon har dock upptäckt ett lite mer störande element. Ett element som berör ingångschips i den nya Raptor Lake-linjen.

Faktum är att även om toppen av sortimentet särskilt kommer att dra nytta av ett fördubblat antal effektiva kärnor, uppstår frågan om en sådan nyhet för nybörjarprocessorer… som ändå inte har några.

Återvinning av dör Alder Lake?

Intels svar kunde inte vara enklare: processorer sedan och under Core i5-13600 (icke-K) skulle helt enkelt baseras på Alder Lake, alltså 12e generation.

Intel Raptor Lake © Videocardz

Uppgifterna bekräftar vad flera rykten redan framkallat: närvaron av tre dör vid lanseringen av Raptor Lake. B-0 är en riktig Raptor Lake medan C-0/H-1 ​​är “återvunna” Alder Lakes.

Vi bör därför inte förvänta oss några större innovationer för dessa ingångs-/mellanklasschips, men Intel har fortfarande möjlighet att göra en förändring av sina referenser för att kunna erbjuda kraftfullare CPU: er till ett bättre pris. , utrustade med framför allt effektiva kärnor.

Källa: Videokortz

Relaterade Artiklar

Back to top button