Den kompletta nybörjarguiden till Stringify

Smarta enheter har aldrig varit mer tillgängliga och drömmen om ett uppkopplat hem som förutser dina nycker och gör dina livet bekvämt(livsbekvämt) är nu möjligt för nästan alla.

Men många husägare köper smarta enheter och stannar där utan att inse den verkliga potentialen i deras teknik. Smarta enheter lyser verkligen när de fungerar tillsammans.

Stringify är ett villkorligt system utlösare(triggersystem) som kan koppla ihop enheter och åtgärder. Du anger en utlösare och sedan en åtgärd som ska vidtas när den händelsen inträffar. Tjänsten kallar dessa par strömmar(Flödar) när en handling flyter in i en annan.

I den här handledningen kommer vi att skapa en enkel tråd med en trigger och handling(trigger och action) . Flödar dock Stringify kan skapa flera par, så att du kan gruppera interaktioner som kan samverka för att göra ditt liv bekvämare.

För att alla ska kunna följa oss kommer vi att skapa en tråd som skickar notiser till oss vid en viss tidpunkt.

Men där appen verkligen lyser är dess förmåga att länka flera smarta enheter tillsammans. Även om vi inte kommer att överväga smarta enheter flöden, skapandeprocessen flöde(Flow) smarta enheter är nästan densamma.

Följ instruktionerna nedan för att skapa din första Stringify Flow !

Skapa en Stringify Stream

Steg 1. (Steg 1. )Stringify Flows bearbetas exklusivt via applikationen, så du måste ladda ner programmet från App Store (iOS) eller Google Play (Android) .

Bearbeta flödesskapande(Flödesskapande) bör vara densamma oavsett din operativ system(operativsystem), men vi kommer att använda en iOS-enhet.

Steg 2(Steg 2. ) Sedan måste du registrera dig Stringify konto(Stringify Account) , ange din e-postadress och önskat lösenord.

Steg 3(Steg 3. ) En enkel verifieringsprocessen(verifieringsprocess), skickar ett meddelande till din e-post och uppmanar dig att klicka på länken.

Om allt går enligt planerna bör du se in webbläsare(webbläsare) bekräftelse på att ditt konto är aktiverat och redo att användas.

Steg 4(Steg 4. ) När du först öppnar appen kommer du att hälsas med en grundläggande handledning som förklarar hur appen fungerar. Den är ganska kort, så vi rekommenderar att du spenderar ett par minuter på att scrolla igenom den så att du får en bättre förståelse för grunderna.

Steg 5(Steg 5. ) När du är klar med utbildningen möts du av huvudet Stringify-sida(Stringify page) . Klicka på knappen strömmar(Flöden)” längst ned på skärmen för att börja skapa din första flöde(flöde).

Steg 6(Steg 6.) Precis som i handledningen, när du först loggade in, Stringify ger dig en snabbguide om hur trådar fungerar.

Steg 7(Steg 7. ) På nästa skärm kommer du att slå samman strömmen. Först(Först) Namnge din stream högst upp på skärmen.

Sedan, längst ned på skärmen, klicka på ” Ett plus(Plus) » för att lägga till en utlösare.

Steg 8(Steg 8. ) Eftersom vi kommer att samla in en tråd som skickar ett meddelande till oss vid en viss tidpunkt, börjar vi med att trycka på datum och tid(Datum och tid) .

Detta kommer att fästa ikonen längst ned Flödesskärm(Flödesskärm) . Peka och dra den till (Knacka)vänster(vänster hörn) övre hörnet. Stringify gör det lättare att hålla reda på triggers och åtgärder eftersom allt presenteras visuellt. Vi fäster bara de olika delarna på rätt plats så att de interagerar som vi vill!

Klicka på ikonen för att gå till nästa meny.

Steg 9(Steg 9. ) Nästa meny erbjuder flera alternativ datum och tid(datum och tid) att välja mellan. För den här lektionen väljer vi helt enkelt en specifik tidpunkt. Dock funktionerna Solnedgång” och “Soluppgång(Solnedgång och soluppgång)” är ganska coola eftersom de dynamiskt justeras baserat på tiden på din specifika plats.

Det här är ett utmärkt sätt att till exempel tända ljuset automatiskt när det blir mörkt, eller öppna persiennerna för att släppa in lite ljus när det är dags att gå upp på morgonen.

Steg 10 (Steg 10.)Fyll i(Fyll) detaljer som du vill. Vi kommer att ställa in en avisering som ska tas emot klockan 12:05, som kommer att upprepas varje dag.

Steg 11(Steg 11. ) Nu är det dags att lägga till Åtgärdsmeddelande(Meddelandeåtgärd)”, som kommer att avfyras varje dag. Klicka på plusknappen igen. På nästa skärm, klicka på ” Aviseringar(Meddelanden) “- exakt samma som vi gjorde med datum och tid(Datum och tid) .

Som tidigare kommer du att se en ikon i dockan längst ner på skärmen. Rör(Knacka) och dra den till det övre högra hörnet hörn(högra hörnet) .

Du kommer att se två pilar som pekar mot varandra: en från datum och tid(Datum och tid) och den andra från meddelanden(Meddelanden) . Detta visar visuellt att tråden vid en viss tidpunkt aktiveras och avfyrar ett meddelande.

Tryck på aviseringsikonen för att fortsätta och ange dina uppgifter.

Steg 12(Steg 12. ) Det enda alternativet vi har för detta steg är att skaffa push-meddelande(pushnotifiering) till vår telefon. Lägg till detta och se sedan till att du har aktiverat aviseringar för appen på din enhet.

Steg 13(Steg 13. ) Efter att ha bekräftat dessa detaljer kommer du att kunna se det slutliga formatet för din flöde(flöde).

Kom tillbaka(Navigera) till huvudmenyn och se till att din stream är listad.

Grattis, du har skapat ditt första flöde!

Detta flöde(Flöde) är uppenbarligen ganska enkelt, men Stringify möjliggör mycket kreativitet. Om du letar efter några idéer hjälper tjänsten dig.

Tryck bara på knappen Starter flöden längst ned på startskärmen.

Nästa sida har uppsättning Stringify-strömmar(Stringify Flows) , som du antingen kan aktivera direkt eller använda för att komma på några idéer för att automatisera ditt dagliga liv.

Om du letar efter några alternativ Stringify IFTTT är en konkurrerande tjänst som erbjuder lite olika funktioner. IFTTT är också generellt kompatibel med fler enheter, så du kanske tycker att det är lite lättare att koppla ihop saker med det här verktyget.

Det finns många alternativ, från Stringify och IFTTT(Stringify och IFTTT) till enklare verktyg som Amazon Alexa och Google Home(Amazon Alexa och Google Home). Om du vill bygga ditt smarta hem, se till att du inte försummar kraften som dessa triggersystem har att erbjuda! Njut av!

Smarta enheter har aldrig varit mer tillgängliga, och drömmen om ett uppkopplat hem som förutser dina nycker och gör ditt liv bekvämt kan nu uppnås av nästan alla.

Däremot kommer många husägare att köpa smarta enheter och låta det vara där – utan att dra nytta av sin tekniks verkliga potential. Där smarta enheter verkligen lyser är när de fungerar tillsammans.

Stringify är ett villkorligt triggersystem som kan koppla ihop enheter och åtgärder. Du anger en utlösare och sedan en åtgärd som kommer att äga rum när den händelsen inträffar. Tjänsten avser dessa parningar flödeneftersom en handling flyter över i en annan.

I den här guiden kommer vi att skapa ett enkelt flöde med en enda trigger och åtgärd. Stringify-flöden kan dock skapa flera parningar, vilket gör att du kan gruppera i ett gäng interaktioner som kan samverka för att göra ditt liv bekvämare.

För att säkerställa att alla kan följa med kommer vi att skapa ett flöde som skickar ett meddelande till oss vid en viss tidpunkt.

Där appen verkligen lyser är dess förmåga att sätta ihop flera smarta enheter. Även om vi inte kommer att täcka smarta enhetsflöden, är processen för att skapa ett smart enhetsflöde i stort sett densamma.

Följ stegen nedan för att skapa ditt första Stringify Flow!

Skapa ett Stringify-flöde

Steg 1 Stringify Flows hanteras exklusivt via appen, så du måste ladda ner programmet från App Store (iOS) eller Google Play (Android).

Processen att skapa flöde bör vara densamma oavsett ditt operativsystem, men vi kommer att använda en iOS-enhet.

Steg 2 Därefter vill du registrera dig för ett Stringify-konto med din e-postadress och önskat lösenord.

Steg 3 En enkel verifieringsprocess följer, skickar ett meddelande till din e-post och uppmanar dig att klicka på en länk.

Om allt går som planerat bör du se en bekräftelse i din webbläsare på att ditt konto är aktiverat och redo att börja.

Steg 4 När du först öppnar appen kommer du att mötas av en grundläggande handledning som förklarar hur appen fungerar. Den är ganska kort, så vi rekommenderar att du tar ett par minuter att svepa igenom så att du bättre förstår grunderna.

Steg 5 När du är klar med handledningen möts du av Stringifys huvudsida. Tryck på flöden knappen längst ned på skärmen för att börja skapa ditt första flöde.

Steg 6 Precis som handledningen när du först loggade in, kommer Stringify att ge dig en snabb primer om hur flöden fungerar.

Steg 7 Nästa skärm är där du sätter samman flödet. Namnge först ditt Flow längst upp på skärmen.

Klicka sedan på längst ned på skärmen Plus ikon för att lägga till din trigger.

Steg 8 Eftersom vi kommer att sätta ihop ett flöde som skickar ett meddelande till oss vid en viss tidpunkt, börjar vi med att trycka på datum och tid.

Detta kommer att fästa en ikon längst ned på din Flow-skärm. Tryck och dra den till det övre vänstra hörnet. Stringify gör triggers och åtgärder lätta att hålla reda på, eftersom allt representeras visuellt. Vi sätter bara fast de olika bitarna på rätt plats så att de interagerar som vi vill!

Tryck på ikonen för att gå till nästa meny.

Steg 9 Nästa meny ger dig några olika alternativ att välja mellan för datum och tid. För den här handledningen väljer vi bara en specifik tidpunkt. Men funktionerna för solnedgång och soluppgång är ganska coola eftersom de kommer att justeras dynamiskt baserat på tidpunkten på din specifika plats.

Det är ett bra sätt att göra saker som att automatiskt tända ljuset när det börjar bli mörkt eller öppna persiennerna för att släppa in lite ljus när det är dags att gå upp på morgonen.

Steg 10 Fyll i uppgifterna som du vill. Vi ställer in saker så att vi får ett meddelande kl. 12.05 som upprepas varje dag.

Steg 11 Därefter är det dags att lägga till meddelandeåtgärden som kommer att utlösa varje dag. Tryck på plusknappen igen. På nästa skärm trycker du på Aviseringar – precis som vi gjorde med datum och tid.

Precis som tidigare kommer du att se ikonen i dockan längst ner på skärmen. Tryck och dra den till det övre högra hörnet.

Du kommer att se två pilar som pekar mot varandra, en från Datum och tid och den andra från Aviseringar. Detta representerar visuellt att vid den specifika tidpunkten kommer flödet att aktiveras och utlösa meddelandet.

Tryck på aviseringsikonen för att gå vidare och ange detaljerna.

Steg 12 Det enda alternativet vi har för detta steg är att få en push-notis på vår telefon. Lägg till det och se till att du har aktiverat aviseringar för appen på din enhet.

Steg 13 Efter att ha bekräftat dessa detaljer bör du kunna se det slutliga formatet för ditt flöde.

Navigera tillbaka till huvudmenyn och se till att ditt flöde finns med i listan.

Grattis, du har skapat ditt första flöde!

Detta flöde är uppenbarligen ganska enkelt, men Stringify tillåter en hel del kreativitet. Om du letar efter några idéer har tjänsten dig täckt.

Klicka bara på Starter flöden knappen längst ned på huvudskärmen.

Nästa sida har ett gäng Stringify Flows som du antingen kan aktivera direkt eller använda för att komma på några idéer för att automatisera din dagliga rutin.

Om du letar efter några alternativ till Stringify är IFTTT en konkurrerande tjänst som erbjuder lite olika funktioner. IFTTT är också i allmänhet kompatibel med fler enheter, så du kanske upptäcker att det är lite lättare att koppla ihop saker med det verktyget.

Det finns många alternativ där ute, från Stringify och IFTTT till mer grundläggande verktyg som Amazon Alexa och Google Home. Om du funderar på att bygga ut ditt smarta hem, se till att du inte försummar kraften som dessa triggersystem har att erbjuda! Njut av!

Relaterade Artiklar

Back to top button