Den kinesiska tillverkaren XPeng attackerar den europeiska marknaden med sin elektriska SUV G9

Xpeng G9 © Xpeng

Den kinesiska SUV:n lovar 200 kilometer på 5 minuters laddning och en rad innovativa teknologier

I Europa är det bara personer från Norge och Nederländerna som kan lägga vantarna på en XPeng. Ett uttalande på väg att ändras i och med tillkännagivandet av den nya SUV:n av det kinesiska märket.

Nivå 4 autonom körning tillkännages

Den nya XPeng G9 presenterades på Guangzhou Motor Show. Dess exteriördesign tar upp koderna för märket som redan setts på P7 sedan, med en LED-signatur som korsar framsidan och har utsikt över optik som integrerar två LiDAR. Dessa är designade för att driva det autonoma körsystemet X-Pilot 4.0. Interiören avslöjades inte under presentationen.

G9 är baserad på X-EEA 3.0-plattformen som blandar ett par hårdvara/mjukvara tillsammans med integrerade kommunikationstjänster. Enligt XPeng kommer denna nya plattform att tillåta uppdateringar på mindre än 30 minuter tack vare sin Gigabit Ethernet-anslutning.

På energisidan tillkännager den kinesiska tillverkaren en ultrasnabb laddning som gör att du kan återhämta dig 200 kilometer på 5 minuter tack vare dess 800V-arkitektur. Information om prestanda, batteristorlek eller autonomi avslöjades inte av XPeng, som föredrog att fokusera på de tekniska innovationerna i sin G9.

Tillverkarens fjärde modell

Redan närvarande i Norge med P7 fortsätter XPeng sin offensiv på den gamla kontinenten. I väntan på att kommunicera sina tekniska egenskaper till oss har den kinesiska tillverkaren meddelat att dess nya modell skulle kunna svara positivt på europeiska säkerhetsstandarder och har för avsikt att vinna 5 stjärnor från Euro NCAP-tester.

Ankomsten av G9 på hela den gamla kontinenten kommer att föra kineserna in i en ny dimension genom att direkt konkurrera med Tesla Model X eller Nio ES8, även tillgänglig i Norge.

Kommersialiseringen av XPeng G9 är planerad till andra halvan av 2022 i Kina och Europa.

Källa: Electrek

Relaterade Artiklar

Back to top button