Den här videon från One UI 5-läckan visar oss mer om Samsungs kommande Android-gränssnitt

OneUI5 © SamMobile

I väntan på släppet av den offentliga betaversionen på Galaxy S22, illustreras de viktigaste förändringarna som One UI 5 har gjort i en video av SamMobile.

Tidigare i veckan visade en läcka flera delar av Samsungs nästa Android-gränssnitt, One UI 5. Några dagar innan en mycket trolig lansering av en offentlig beta, en video publicerad av YouTube-kanalen SamMobile ger en ganska omfattande översikt över justeringarna.

Visuella förändringar…

Den här videon använder bilder hämtade från olika webbplatser, särskilt de som delas av webbplatsen med samma namn och av Max Weinbach från 9to5Google. Detta är i alla fall information/data hämtade från en pre-release-version av betaversionen. Som ett resultat kommer vissa funktioner och aspekter sannolikt att vara annorlunda i den offentliga betan, och ännu mer i den stabila versionen av One UI 5 när den släpps.


Som vi såg tidigare, modifierar den här versionen meddelandecentret något. Ikonerna är större än i One UI 4, och bakgrunden är också mer ogenomskinlig.

OneUI5 © SamMobile

Den största ansiktslyftet gäller behörighetsdialogerna. Vid det här laget använder de standarddesignen för Android 13.

… och nya funktioner

Å andra sidan bryter OCR (Optical Character Recognition) in i Galleri-appen och i Samsung-tangentbordet. Kom ihåg att den här funktionen gör att text kan skannas i en bild.

One UI 5.0 är också berikad med nya gester för multitasking och tillåter delning av anteckningar med maximalt 100 andra användare via samarbetsläget.

OneUI5 © SamMobile
OneUI5 © SamMobile

© SamMobile

På alternativsidan har Samsung lagt till ett reglage för UWB (Ultra-Wideband)-anslutning vid sidan av de för Wi-Fi, Bluetooth och NFC. Det koreanska företaget har också konsoliderat alla säkerhets- och integritetsinställningar på en enda skärm.

One UI 5 förväntas gå in i offentlig beta för Galaxy S22 i slutet av juli.

Källa: SamMobile

Relaterade Artiklar

Back to top button