Den här kabeln som ser ut som så många andra kan stjäla dina lösenord

O.MG-kabel © Hak5

OMG-kabeln är utrustad med ett chip som kan lagra upp till 650 000 lösenord och kan skicka dem till en hackare via ett lokalt Wi-Fi-nätverk.

Vid första anblicken ser denna Lightning till USB-C-kabel ut som två droppar vatten till ett tillbehör tillverkat av Apple, men OMG-kabeln är inte att lägga i alla händer.

Läs också:
Gigabyte, Intel och AMD ser 7 GB konfidentiella dokument publicerade online

En snickare placerad i höljet på en USB-C-kabel

Designad av säkerhetsforskaren med smeknamnet MG, OMG-kabeln i sin första USB-A-version kunde, genom att skapa sitt eget Wi-Fi-nätverk, tillåta en hackare att ge fullständiga kommandon till systemet som han var ansluten till.

För denna nya kabel har MG antagit en ny utmaning, som många trodde var omöjlig, genom att integrera elektroniken i höljet på en USB-C-kabel, som är mycket smalare än traditionell USB.

OMG kabel

Denna modell innehåller därför ett chip som kan återställa upp till 650 000 lösenord som skrivits på ett tangentbord utan att användaren märker det. Denna OMG-kabel kan också ändra kartläggning av ett tangentbord.

Läs också:
Microsoft varnar för att ett stort fel skulle påverka databaserna för dess molnkunder

En kabel som erbjuds till försäljning till allmänheten

Funktionsprincipen förblir densamma. OMG Cable USB-C kommer att skapa ett lokalt Wi-Fi-nätverk, till vilket hackaren kan ansluta via ett enkelt webbgränssnitt för att komma åt information. Den måste ändå vara relativt nära sitt mål, eftersom räckvidden uppskattas till mindre än två kilometer.

Kabeln innehåller också en funktion av geofencing för att stoppa driften av tillbehöret beroende på dess position. I synnerhet förhindrar detta oavsiktligt dataläckage om kabeln vandrar runt i naturen med en automatisk dataraderingsfunktion.

OMG-kabeln är tillgänglig för ett pris mellan $139 och $179 på webben för alla, även om dess skapare indikerar att den endast ska användas för experiment och arbete relaterat till datorsäkerhet. Vi kommer alla nu att titta två gånger innan vi ansluter en belysningskabel till en av våra maskiner.

Källa: WCCFTech

Relaterade Artiklar

Back to top button